Csökkenhetett a vérnyomásom a vitaminoktól, vagy mi lehet?
Szedni kezdtem a magnéziumot, d vitamint es kóluszolajat es leesett a vérnyomásom. Eddig magasabb volt, főleg ingadozó, azt hiszem stressz miatt mert nem állandóan volt magas. De legtöbbször a normális fölött volt mostanában kicsit mert meg is híztam, tehát 130/90 körül. De ha megmyugodtam es feküdtem lent normalis értékre. 120/75 körül.
Mióta szedem a magnéziumot, nyugalmi állapotban lemegy 109/60 ra. Ma úgy megijedtem hogy felugrottam mikor láttam, az ágyból, mert ilyen alacsony sose volt.
Sőt a reggel 1 kávé és reggeli után volt 103/59.
Nagyon megijedtem.
Mostanában fogyókurázom es kevesebbet eszem sokkal lehet kevesebbet is iszom, de hirtelen pánikot kaptam majd ledobtam a mérőt azt hittem halok meg.
Más tünetem nem volt csak a méréstől ijedtem meg.
Hozzáteszem h 20 kiló túlsúlyom van.

Hol alacsony ez? Az őserdei indiánok 90/60 nal vadásznak. Semmi civilizációs punnyadás, se só, se túlevés. Annyi a biológiai normalitás.
A 120/80 csak a civilizációs életmód miatt számít normálisnak.
Es nagyon magas is volt már 157/ 97 re is felment
Folyton magas értékek voltak, 138 es 140 körül a szisztolés érték

"De ilyen alacsony érték az élettel összeegyeztethető?"
Feleségem vérnyomása 3-4 kávé után 95/53 és körüli szokott lenni. Szóval nyugalom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!