Léböjt utáni visszaállás okozhat ataxiát?
2025 májusában csináltam egy 1 hetes léböjtöt: siker, teljesítve!
Csakhogy visszaállásnál (🥕🍎: könnyű ételek), rá egy kb. 1,5 hónapra, június második felében hirtelen elszédültem, vertigom lett, forgott velem a világ, összeestem, és 1 napig okádtam🤮 a lelkem! Vizet nem tudtam inni, mert azt is kihánytam! Az epémet is! 🤮🟡🟢🟤🔴
Gyenge voltam mint a harmat, a látásom tekergett-ugrált, felállni alig tudtam mert akkor eldőltem, cikk-cakkban mentem, egyensúlyzavar, elestem!
Olyan voltam, mint egy full részeg!
1 nap múlva már tudtam inni, egy keveset enni, fokozatosan jobban lettem, de legalább októberig alig tudtam normálisan menni, dőlöngélés, egyensúlyzavar, szédülés (nem forgó vertigo, csak az érzés)!
Október után sokkal jobban lettem!
Sokáig BPPV-re gyanakodtam, az Epley-manőver valamennyire segített!
www.youtube.com/watch?v=GIyc2PPahvA
Az A.I.🔷 azt mondta, 1 hetes böjtnél ha kimosódok és hiányállapot lép fel, akkor létrejöhet az ataxia, ami nem betegség, hanem egy tünet, de súlyos esetben halálos is lehet!
Ha jól tudom, Bujtor István is ataxia okozta autotoxikózisba (önmérgeződésbe) halt bele, mert léböjt után rögtön disznó🐷torossal indított! Nem volt fokozatos visszaállás!
1,5 hónap alatt azért elég sok mindent összecsipegettem, lehet hogy szép lassan visszamérgeződtem + a hiányállapot okozta a bajt?

válasza:

válasza:2. Mindegy mikor volt, akár 5 éve is lehetett volna. Nem ez a lényeg: megtörtént.
Amúgy még így is vannak utólagos hatások, ezért kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!