Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Hibiszkuszvirágból forrázatot...

Hibiszkuszvirágból forrázatot készíteni?

Figyelt kérdés
A Herbáriás terméken azt írja: „Forrázatából kellemes ízű, frissítő ital készíthető. C-vitamin tartalma miatt kedvezően hat a szervezet ellenálló képességére.” A C-vitamin miatt nem kellene inkább hideg/langyos vízben áztatni?

2017. okt. 11. 14:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van!

Nagyon jó reklámszöveg, a marketinges rendesen megdolgozott a pénzéért.

De a hibiszkusznak olyan intenzív íze és színe van (nem véletlenül szerepel majdnem minden gyümölcsteában), hogy nem tudod olyan mennyiségben alkalmazni, hogy a belőle származó C vitamin jelentős mértékű legyen a napi beviteledben.

(Míg a csipkebogyóból például valóban tudsz evőkanálnyi mennyiségek alkalmazásával is kellemes italt készíteni.)

Egyél inkább savanyú káposztát vagy gyümölcsöket, vagy szedj C vitamin készítményt, de ne a hibiszkuszból akard ellátni magad C vitaminnal. Forrázd nyugodtan.

2017. okt. 11. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! Én tulajdonképpen az íze miatt szeretném fogyasztani, nem a C-vitamin miatt, azt megoldom másképp, ahogy te is írtad a csipkebogyó teával és gyümölcsökkel. Csak azt gondoltam, hogy magas a C-vitamin tartalma, de akkor leforrázom nyugodtan, ha csak az íze végett kell számomra. :)
2017. okt. 11. 19:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!