Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet ez hasnyálmirigy gyulladás?

Lehet ez hasnyálmirigy gyulladás?

Figyelt kérdés
5 napja iszonyat erős gyomorfájásom volt,gyomorgörcsöm,bele is izzadtam,annyira fájt.Más tünetem semmi,de ez is elég volt.Azóta is fáj,hol jobban,hol kevésbé,de fent a gyomromnál.A 4.nap már elmentem dokihoz,aki meg sem vizsgált.Felírt Pantoprazol Aurobindot 20 mg-at.Napi kettőt kell szednem.Első nap kicsit jobb volt,de ma megint fáj.Nagyon félek,hogy komoly bajom van vagy hasnyálmirigy gyulladás.

márc. 6. 18:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérj beutalót a belgyógyászatra. Egyúttal vér-és vizelet labort, az eredményt a belgyógyászhoz viszed.

Minél sürgősebben. Most diétázz.

Zsírosat, felfújósat, savasat ne egyél, alkoholt ne igyál.

márc. 6. 18:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Mire tippelsz,mi lehet a bajom?Nem eszek,nem ettem zsírosat,alapból egészségesen étkezem.Testépítő vagyok.Csirke,rizs és társai a kajám.Köszönöm a válaszod
márc. 6. 19:17
 3/11 anonim ***** válasza:

Ahogy leírtad igen ezek lehetnek tipikusan hasnyálmirigygyulladás tünetei. Az izzadás is tipikus. Mennél tovább vársz vele annál rosszabb a helyzet.

Nekem ez hihetetlen, hogy egy háziorvos letudja ennyivel.

márc. 6. 20:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen,kérdezett csak,de hozzám se nyúlt.Németországban élek egyébként,itt sem jobb az orvosi ellátás.Bármilyen panasszal megy az ember,elzavarják.Meg,hogy miért nem csak telefonálunk,és adnak elektronikus receptet.Egyébként most ebéd óta nem fáj a gyomrom.A hasnyálmirigy gyulladásra az is jellemző,hogy nem egyfolytába fáj?
márc. 6. 20:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, vannak olyan időintervallumok, amikor kevésbé, vagy egyáltalán nem, aztán hirtelen újra fellángol.
márc. 6. 20:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm.Csak sajnos 2 hétig nem mehetek vissza a dokihoz mert azt mondta,két hétig szedjem a gyógyszert mert hatni fog.
márc. 6. 20:33
 7/11 anonim ***** válasza:
87%
Ugy tudom,a hasnyalmirigygyulladas a szekletet is megvaltoztatja,un.zsirfenyu lesz,es nagyon budos. Ha tapasztalsz ebben is jelenleg valtozast,akkor tenyleg gondolhatsz rá. Magan ultrahangon meg lehetne nezni a szervet
márc. 6. 21:15
 8/11 anonim ***** válasza:
87%

Ha nagyon rossz, aludni sem tudsz, esetleg belázasodsz: sürgi. Övszerű hasfájás: sürgi. Hidegrázás: sürgi.

Sokminden lehet, de látom a háziorvos refluxként kezelte. Gyomorégésed szokott lenni?

Puffadás van?

márc. 6. 21:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem szokott gyomorégésem lenni.A doki gyomorhurutra tippelt.Holnap megyek vissza.Azóta a fájdalom néha van csak és nem erős.Viszont teltségérzetem van,főleg ebéd után.Étvágyam az jó,nagyon is.Az étrendem egészséges,se cukor,se liszt,stb.Sovány hús,hal,zöldségek,grammra mérve, gyümölcsök stb.Tehát se beenni nem szoktam,se zsírosat nem eszek.
márc. 9. 12:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a háziorvosod jóra tippelt!
márc. 9. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!