Vakbelgyulladas?
35 éves colitis ulcerosas beteg vagyok, ritkán aktívitassal.
1.5 hete éreztem először hogy puffadt vagyok.
Szerdan hasi ultrahang negativ.
Csütörtökön este vese- borda tajekon erős görcsös fajdalom jelentkezett, előtte 1-2 órával hasmenés, egyebekben rendben volt.
A fájdalom csökkent, de pénteken bementem a sürgősségire. Laborokban mérs. emelkedett transzamináz értékek és jelzetten magasabb AP érték
volt, gyulladásos paraméterek norm. tartományúak.
Vizeletbizsgalat ketonuria.
Egyebekben rendben.
Hasi ultrahangon a vakbelet nem látták, de a vekonybelben néhány sűrűbb folyadekos belkacs, ami a normál tartományt nem haladja meg.
Azzal az utasítással engedtek el hogy ha újra elojon az alhasi fajdalom, akkor sebészet, hétfőn gasztroenterológiai kontroll.
Ma este a hasam ( leginkább fent) elkezdett görcsölni, bal oldalon fent hangosan zuborogni. Ezután elmentem wc re ahol az első adag széklet normális volt, a második mar higabb. A hasfájás jelenleg lecsökkent.
A leírás alapján mire gondolnának?
Vakbelgyanu?
Vírus?
Colitis aktivitás?
Köszönöm

Szia, nekem is colitis ulcerosam van.
Volt vakbélgyulladásom, azt éreznéd, járni nem tudnál, ha napokig nem kezelik, maximum görnyedve, láz is jellemző, és a fájdalom inkább jobb oldalt lent érezhető. Kisugározhat persze máshová is, de ott kezdődik az esetek többségében.
Inkább aktivizálódhatott a colitis, de hétfőn majd segít a gasztrós.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!