Ez sürgősségire való?
Apósomnak volt nemrég egy csonttörése a lábában ami miatt fekvő gipszt kapott. 65 éves, magas vérnyomás betegsége van ami kiemelendő. Írtak most fel neki Clexanet.
Az a lényeg, hogy ma reggel úgy kelt, hogy fullad, verejtékezik a bőre, a vérnyomása 90/60-as, a pulzusa 110. Vér oxigén szintje az ujjra csiptethető pulzoximéter szerint 84, de nem tudom az mennyire megbízható.
Arra gondoltunk, hogy bevinnénk őt a sürgősségire, de nem tudom, hogy ez mennyire oda való. Lehet elég lenne háziorvos első körben? Mert éppenséggel meg is fázhatott, és attól is fulladhat, nem? Ott a kórházban meg félő, hogy jobban le amortizálódik.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Attól is függ felétek milyen az egészségügyi ellátás.
Nálunk Jász-nagykun Szolnok:
1: ha nem mentővel visznek sürgősségire akkor sz@rnak rád, kivárod a sorodat 3-4 óra múlva kerülsz vizsgálatra.
2: A sürgősségin nem orvosok vannak hanem mentőápolók jobb esetben egy mentőtiszt, akitől egy háziorvos sokkal nagyobb tudással kell hogy rendelkezzen.

válasza:Remélem, már hívtad a mentőket. Írd majd meg a fejleményeket.
1-es voltam.
Hívtam, most vitték el nemrég. Ők náluk a szaturáció csak 80-ast mért.
Azt mondta a mentőtiszt, hogy a körülmények, a panaszok és a vizsgált eredmények alapján ő tüdőembóliára gyanakszik. Adott egy telefonszámot amin majd lehet utána érdeklődni.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!