Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez sürgősségire való?

Ez sürgősségire való?

Figyelt kérdés

Apósomnak volt nemrég egy csonttörése a lábában ami miatt fekvő gipszt kapott. 65 éves, magas vérnyomás betegsége van ami kiemelendő. Írtak most fel neki Clexanet.

Az a lényeg, hogy ma reggel úgy kelt, hogy fullad, verejtékezik a bőre, a vérnyomása 90/60-as, a pulzusa 110. Vér oxigén szintje az ujjra csiptethető pulzoximéter szerint 84, de nem tudom az mennyire megbízható.

Arra gondoltunk, hogy bevinnénk őt a sürgősségire, de nem tudom, hogy ez mennyire oda való. Lehet elég lenne háziorvos első körben? Mert éppenséggel meg is fázhatott, és attól is fulladhat, nem? Ott a kórházban meg félő, hogy jobban le amortizálódik.

okt. 29. 09:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvossal beszélj sürgősen, a 84-es véroxigén nagyon kritikus!!! A többi sem jó.
okt. 29. 09:56
 2/19 A kérdező kommentje:
Felhívtam azt mondja nem tudja mi baja van, de oda ne vigyem neki ilyen állapotban, hívjak mentőt.
okt. 29. 10:14
 3/19 anonim ***** válasza:
86%
Mehet a sürgősségire, minél gyorsabban.
okt. 29. 10:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez mentő kategória, nem sbo.
okt. 29. 10:30
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Ezt hívják egyébként sokknak. Azonnali orvosi beavatkozást igényel.
okt. 29. 10:31
 6/19 anonim ***** válasza:
29%
4# Ha azonnal elindulnak autóval sok esetben gyorsabban oda érnek vele az sbo-ra, mint ha még a mentőre kell várni. De nyilván a beteg állapotától is függ, én abból indulok ki, hogy a kérdező először háziorvoshoz akarta vinni.
okt. 29. 10:42
 7/19 anonim ***** válasza:
52%

Attól is függ felétek milyen az egészségügyi ellátás.

Nálunk Jász-nagykun Szolnok:

1: ha nem mentővel visznek sürgősségire akkor sz@rnak rád, kivárod a sorodat 3-4 óra múlva kerülsz vizsgálatra.

2: A sürgősségin nem orvosok vannak hanem mentőápolók jobb esetben egy mentőtiszt, akitől egy háziorvos sokkal nagyobb tudással kell hogy rendelkezzen.

okt. 29. 10:58
 8/19 anonim ***** válasza:
61%

Remélem, már hívtad a mentőket. Írd majd meg a fejleményeket.

1-es voltam.

okt. 29. 11:25
 9/19 A kérdező kommentje:

Hívtam, most vitték el nemrég. Ők náluk a szaturáció csak 80-ast mért.

Azt mondta a mentőtiszt, hogy a körülmények, a panaszok és a vizsgált eredmények alapján ő tüdőembóliára gyanakszik. Adott egy telefonszámot amin majd lehet utána érdeklődni.

okt. 29. 11:28
 10/19 anonim ***** válasza:
61%
Apósod életveszélyes állapotban van. Ilyenkor másodlagos szempont, hogy a kórházban elkaphat valamit, vagy romolhat az állapota. Ennél jobban sajnos nehezen romolhat, mint ami most van. Azonnal mentőt kell ilyenkor hívni, majd ők eldöntik, ha mégsem kell kórházba vinni. Akkor ellátják, és otthon marad a beteg.
okt. 29. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!