Volt e valakinek ilyesmi? Mi lehet ez?
Sziasztok, pár hete megjelent egy pattanás a mellemen, amit kinyomtam. Az elkezdett múlni, rá kb 2 hétre egy fura hámló folt jelent meg a mellemen, ami eredetileg a pattanás helye volt, aztán pár napra rá a környező területeken pici piros pontok, ezen a ponton elmentem az orvosomhoz. Kaptam cefzil antibiotikumot, meg egy keverős krémet, nem segített. Kért az orvos sürgős vérvételt, nem mutatott ki semmit, nem volt a szervezetem gyulladásban ami elvileg jó jel. Voltam egy másik orvosnál, ő rázókeveréket írt rá, a pontos neve suspensio zinci aquosa, és egy gyógyszert amit napi 3x1x kell beszedni, telviran 800mg. Ezt szedem kb 3-4 napja, kenegetem a rázókeverékkel reggel, és este fürdés után, nem nagyon akar múlni, a régebbieket leszárítja, de csak a tetejét, és mellé jön 3 új, a hátamon 2db volt ott teljesen elmúlt, most a mellemen hasamon van egy 10-15db, és a combom tetején 1db. Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mi lehet ez, kétségbe vagyok esve. Nem viszket egyáltalán. Nagyon ritkán szokott egy kettő. Nem kaphattam el semmit mert nem nagyon járok sehova. A környezetemben senkinek nincsen, se a páromnak se a szüleimnek. Említettem az orvosnak hogy nemrég kaptam pajzsmirigy-alulműködésre gyógyszert, nem e lehet annak egy mellékhatása, de azt mondta semmi köze hozzá. Esetleg ha valakinek van valami tippje szívesen meghallgatom mi lehet ez, vagy ha valakinek volt már hasonló vagy ugyanez, azt is szívesen meghallgatom. Legyen szép napotok és vigyázzatok magatokra!
18/L

válasza:Valószínűleg ez egy ritkább betegség lehet: Pityriasis Rosea (Rózsahámlásnak vagy Gibert-kórnak is hívják)
Kisebb valószínűséggel esetleg guttált (csepp alakú) pikkelysömör, vagy bakteriális szőrtüszőgyulladás, gombás fertőzés (tinea corporis – „bőrgomba”), esetleg vírusos kiütés – pl. bárányhimlő, herpesz, övsöröm.

válasza:Szerintem is övsömörre vagy herpeszre gyanakodnak, ezért kaptál telvirant.
Meg is állja a helyét ez a diagnózis szerintem így elmondás alapján.
Bevitted a kezeddel, ahogy a pattanást kinyomtad.
Telviran után egy kúra B vitamin. Milgamma tökéletes lesz.

válasza:Allergia is okozhat ám csúnya bőrtüneteket!
Nekem annak idején így derült ki egy nyár alatt, mikor rengeteg tojást ettem naponta, hogy enyhe tojásfehérje allergiám van!
A bőrgyógyász kérdezte, hogy nem e változtattam az étrendemen és akkor jutott eszembe a tojás!
Két nap alatt el is múlt az összes kiütésem!
Ezen gondolkodj, nincs e valamilyen étrendbeli változtatás - vagy új kozmetikai készítmény, ruha, borotva, akármi!
Egyébként az allergológiai vizsgálat is hasznos! Kiderülhet olyan allergia, amiről nem is tudtál!

válasza:Mutatsz erről egy képet? Hátha tudunk segíteni.
Amúgy gombafertőzésnek is megfelelhet.

válasza:

válasza:Örülök, hogy a gyógyulás útjára léptél!
Várjuk a további infókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!