Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lipoma (zsírcsomó)lehet a...

Lipoma (zsírcsomó)lehet a nyakamban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Születésem óta van egy lipoma a nyakam bal felén amit orvos is látott. Én egy 35 kilós fogyáson mentem keresztül,és észre vettem egy kis borsó méretű csomót a állkapcsom alatt és azóta mindig szoktam a nyakamon keresni nincs e még ilyen és találtam újabb két ilyen csomót. Nektek is van ilyen a nyakatokban? Vagy lehet hogy azért mert volt születésemkor is már akkor így hamarabb keletkezik bennem ilyen jóindulatú lipoma? Írjatok le hogy tudjam hogy pontosan ti hogy vagytok vele. És még így utólag nem fáj nem nő,vagyis lehet csak nagyon lassan, mozgatható és olyan puha rugalmas állagú. Köszönöm a válaszokat.

dec. 2. 16:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Bárhol lehet. És sajnos az életkor előrehaladtával sokasodhat is. Nagyfiamnak (33) van több is, a karján diónyi, már úgy volt, hogy leveszik, csak jött a covid, azóta meg nem volt kedve ezzel foglalkozni.

De olyat is ismerek, akinek a hátán volt tucatnyi, és nem tudott aludni, kórházban bentfekvéssel egyszerre kivették az összeset.

Ha zavaró vagy túl nagyra nőttek a csomók, fordulj orvoshoz. Egyébként az áll alatt, nyakon van néhány nyirokcsomó, ezek be tudnak gyulladni, illetve megnagyobbodhatnak időlegesen mondjuk egy torokgyulladással párhuzamosan. Ha kérdés merül fel, érdemes lenne ultrahanggal/ CT-vel is megnézni és néhány évente követni ezeknek a csomóidnak az állapotát.

dec. 2. 17:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Nekem ezek jelenleg 5-6 mm nagyságúak és nem nőnek nagyon szerintem csak évente egy millimétert kb. Szóval úgy vagyok vele hogy esztétikailag nem látszik és olyan mintha nem is lenne ezért nem foglalkozok vele majd ha lesz rá időm és zavarni fogom elmegyek sebészhez és kivettem.
dec. 2. 17:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Mivel vékony vagy én nem lipómára gondolok, hanem nyirokcsomókra

Ami vékony testalkatnál tapintható az általad mért méret szerint nincs megnagyobbodva, csak érezhető.

Nem foglalkoznék velük ha nem nőlnek

tegnapelőtt 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!