Leginkább mi védheti meg az embert a demenciától?
Szokták mondani, hogy a szellemi tevékenységek. De pl. ilyen kiemelkedő koponyák is elbutult roncsként fejezték be az életüket:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:"15"
Ha normálisan,odafigyelve van összeállítva az étrend,akkor nem alakulnak ki hiánybetegségek.A hüvelyesek,babfélék(tofu),lencsefélék,gomba,gabonafélék(szejtán) ha jól vannak társítva,akkor teljes értékű aminosav illetve fehérjeprofilt adnak.

válasza:Hadd meséljek itt arról a Vali néniről, akit én 99 éves korában ismertem csak meg, nem Magyarországon, és azt mesélte, hogy egész életében vegán volt, de az elmúlt húsz évben a háziorvosa tanácsára hetente egyszer evett húst - nem érte meg sajnos a századik szülinapját, két hónappal előtte halt meg. Hogy vajon a hetente egy hús fogyasztás miatt, vagy azért, mert öreg volt, ezt mindenki hite szerint döntse el. Mindenesetre a genetika is biztosan közrejátszik abban, hogy ki meddig él, de az életforma is, pl. azt is mesélte nekem, hogy ő sosem evett kint sehol, mindig csak a saját főztjét ette. Én meg utálok főzni, úgyhogy nem lesz ilyen hosszú életem, viszont még a heti egynél is ritkábban eszem húst. Mondjuk az, hogy vki nem húzza fel magát mindenen, semmin vszeg szintén hozzájárul a hosszú élethez.
Az eredeti kérdésre a válasz meg a halál, haha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!