Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ezek a tünetek epekő miatt...

Ezek a tünetek epekő miatt jelentkezhetnek vagy inkább rákra utalnak?

Figyelt kérdés

Már évekkel ezelőtt kimutatta a hasi ultrahang az epeköveket, de eddig ilyen jellegű tüneteim sose voltak. Kb. 2 hónapja kezdődött, és gyakran jelentkezik a rossz közérzet, hidegrázás, megduzzadtak a nyirokcsomók az állkapcsomnál (fájtak is), a hónaljam is fáj, továbbá laza, világos színű széklet jelentkezett, illetve nehezen lokalizálható, de mindkét oldalon jelentkező, hátba is kisugárzó, tompa jellegű hasi fájdalom illetve görcsök, enyhe émelygés, ami evés után rosszabb.

Majd hamarosan megyek ultrahangra, de a háziorvos szerint ez szinte biztos, hogy az epekő miatti gyulladás, de egy másik, szintén egészségügyis ismerősöm szerint ezek a tünetek inkább hasnyálmirigyrákra utalnak, és ő arra biztat, hogy mielőbb jussak el CT-re, mert az ultrahang nem biztos, hogy egyáltalán kimutatja a rákot.

A bilirubin szintem elég magas volt már tavaly is (50 körüli), a háziorvos, illetve a helyettesével is beszéltem és mindketten azt mondták, hogy az életkorom miatt a hasnyálmirigy rák eléggé valószínűtlen (30 múltam nemrég), de azért az illető eléggé megijesztett, mert utána olvasva, valóban stimmelnek a tünetek a rákra.

máj. 6. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem annyi kövem volt, megszámolni nem lehetett, plusz mellé ilyen homok kb 3 evőkanálnyi. Görcsökön kívül nem volt semmi panaszom, de ha beütött, az mint a halál.

egy elbszott epeútvizsgálat után 6 napig nem ehettem, nem ihattam semmit, annak nem volt semmi mellékhatása. Csak egy hasnyálmirigy gyulladás a jobbik fajtából. Lipáz 2680, amiláz 3200

máj. 6. 18:45
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, ez érthető, nekem is amikor korábban ténylegesen az epekő okozta a panaszokat, az egy folyamatos, görcsös fájdalom volt a jobb hasi tájékon, ez a mostani ez teljesen más, mint korábban volt.

Attól tartok, hogy az orvosok egyszerűen nem veszik komolyan az életkorom miatt, bár az is igaz, hogyha tényleg hasnyálmirigy rák, akkor azzal úgyse lehet csinálni semmit.

máj. 6. 18:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A hasnyálmirigy rákos elnevezése, a csendes gyilkos. sztem nem az lesz. 1 voltam
máj. 6. 18:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Reméljük, köszönöm, hogy időt szántál rám és válaszoltál. Jövő héten megyek ultrahangra, utána gasztroenterológushoz, abból majd remélhetőleg többet lehet megtudni.
máj. 6. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha hasnyálmirigy rákod lenne már nem itt beszélgetnénk.

Te a háziorvosodra hallgas aki látta a leleteidet.

Ki az az egészségügyis ismerős?

Mi konkrétan? Orvos?

máj. 6. 19:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy epekő nagyon komoly bajokat tud okozni.

Már rég ki kellett volna szedetned, főleg ha akkor még nem okozott tüneteket. Miért nem szedetted ki?

Elmúlni nem fog.

Rengeteg epeköves ismerősöm van. Volt aki elájult. Nem részletezem mert komoly bajokat tud okozni.

Én kiszedettem mikor még nem volt gond.

Járj utána, ne hagyd ennyiben. A mütét rutinnak számít.

máj. 6. 19:26
 7/10 A kérdező kommentje:

#5: A kórházban asszisztens az ambuláns rendelésen, nem orvos, de belgyógyász mellett dolgozik.

#6: Voltam gasztroentereológusnál, azt mondta, hogy amíg nem okoz újra tüneteket, addig nem kell piszkálni, nem volt vele gond 2024 év eleje és a mostani eset kezdete között.

máj. 6. 19:55
 8/10 anonim ***** válasza:
NEm értelek! Egy ORVOS azt mondta, hogy epeprobléma, egy ISMERÖS meg "jobban tudja"????? Hacsak nem szakorvos, akkor jobb lenne, ha nem ijesztgetne másokat ok nélkül!
máj. 6. 20:38
 9/10 A kérdező kommentje:
A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy felvetettem a rák ötletét a háziorvosnál, aki annyit mondott rá, hogy a hasnyálmirigy rák ebben az életkorban rendkívül ritka (hozott rá statisztikát is), és mivel az epekő szerinte megmagyarázza a tüneteimet, ő úgy gondolja, hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy ilyen súlyos probléma legyen.
máj. 6. 20:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvosod teljesen korrekt választ adott. Az epekő, amit gyakorlatilag már igazoltak is korábban, valóban magyarázhatja az összes panaszodat. Szerencsére a háziorvosod ért hozzá és nem fog felesleges idegeskedésnek, kockázatoknak meg sugárzásnak kitenni. Az ismerősödnek megköszönheted az aggódását és megmondhatod, hogy maximálisan bízol az orvosaidban.
máj. 6. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Torokgyulladással menjek holnap műtétre?

Nagyon régóta várok már az epehólyag kivételemre epekövesség miatt. Holnap lesz a műtét de tegnap eszméletlenül elkezdett fájni a torkom és még most is fáj. Krákogok, érzem hogy a torkom be van dagadva, alig van hangom, az orromat érzem, hogy határán van annak, hogy...

Van olyan epekő illetve gyulladás amit nem mutat ki az ultrahang?

Ugyanitt kérdezném hogy a mellkas röntgen alkamas-e ezek kimitatására?

Epekövesnek sütemény egyéb jó kis receptek?

Epekövekkel küzdök,terhességem alatt derült ki, megőrülök az édességért! Természetesen meg lesz műtve,de az még odébb van! Segítsetek kérlek,biztosan van valami sütemény/étel recept amit mi is ehetünk! Bevált praktikák is jöhetnek :)

Szeretnék véleményeket kérni a Szigetvári korházról. Epekő műtétre várok, milyen hosszú a várólista?

Kórház orvosai, dolgozói milyenek? Maga a kórház állapota, higéniája?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!