Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lumbágóm van és nagyon fáj,és...

Túlélő kérdése:

Lumbágóm van és nagyon fáj,és a bal lábamba égő érzést tapasztalok. Milyen gyulladás csökkentő gyógyszert,és krémet javasoltok? A legerősebbek kellenek.

Figyelt kérdés

jún. 3. 14:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Bengay krém, pirula tekintetében pedig amit az orvos felír. A legerősebbek ugyanis vénykötelesek.
jún. 3. 15:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem a Diclac 75mg retard tabletta szokott segíteni, de ez vényköteles.
jún. 3. 17:16
 3/3 Csabi34 ***** válasza:

Vény nélkül, ha felnőtt vagy, nem vagy terhes, nincs gyomorfekélyed vagy korábbi gyomorvérzésed, nincs súlyos vesebetegséged, szívelégtelenséged, kezeletlen magas vérnyomásod, jelentős szív-érrendszeri betegséged, nem szedsz vérhígítót, clopidogrelt, tartós szteroidot, és nem volt NSAID/aszpirin-allergiád vagy ilyenre romló asztmád, általánosságban egyféle szájon át szedhető gyulladáscsökkentő jöhet szóba. Ibuprofenből tipikus felnőtt vény nélküli adag 400 mg étkezés közben vagy után, 6–8 óránként szükség esetén, de vény nélkül legfeljebb 1200 mg/nap. Naproxen-nátriumból tipikus vény nélküli adag 220 mg, kezdéskor egyes készítményeknél 440 mg is lehet, majd 8–12 óránként 220 mg, de legfeljebb 660 mg/nap. Ezek közül csak az egyiket válaszd, ne szedd együtt az ibuprofent naproxennel, diclofenackal vagy más gyulladáscsökkentővel. Ha 1–2 nap alatt nem ad érdemi javulást, ne emeld túl az adagot és ne kombináld, hanem orvos kell. Diclofenac tablettát/kapszulát sokan „erősebbnek” tartanak, de szív-érrendszeri kockázata kedvezőtlenebb lehet, vérnyomást emelhet, gyomrot és vesét terhelhet, ezért erős derék-lábba sugárzó fájdalomnál inkább orvosi vagy legalább gyógyszerészi egyeztetés után használd. Különösen kerüld az önálló diclofenac-szedést, ha magas vérnyomásod, szívbetegséged, stroke/TIA előzményed, érszűkületed, vesebetegséged, gyomorfekélyed van, vagy vérhígítót szedsz.

Ha gyulladáscsökkentő mellé plusz fájdalomcsillapítás kell, paracetamol hatóanyagú gyógyszer szóba jöhet, mert nem NSAID és általában kombinálható egyetlen gyulladáscsökkentővel. Felnőtt adag általában 500–1000 mg 6–8 óránként szükség esetén, biztonságosabb felső határként legfeljebb 3000 mg/nap. Májbetegség, rendszeres alkoholfogyasztás, alacsony testsúly vagy más paracetamolt is tartalmazó kombinált készítmény mellett ezt ne használd orvosi/gyógyszerészi egyeztetés nélkül.

jún. 3. 23:55

További kérdések:

Mik a tapasztalatok az előrehaladott vastagbélrákkal kapcsolatosan? Esély lehet egy kicsi is a túlélésre?

Történt a múlthéten kis tragédia a családban. Van nekem egy imádott nagybácsim, aki olyan volt nekem mint a pótapukám. Annyi a lényeg, hogy az elmondása szerint 1 éve volt ilyen elmúló/ visszatérő hasi fájdalma, meg 2 hónapja érzi azt, hogy KICSIT fáradtabb, kevésbé...

Hirtelen zavartság mamánál?

Mamám nemrég egyik pillanatról a másikra zavart lett,nem tudta milyen évet írunk,volt,hogy logikátlanul beszélt,elfelejtette milyen évszak,milyen nap van,részleges dolgok teljesen kiestek neki. Azonnal bevittük a kórházba,volt CT,vérvizsgálat,nem tudják mi lehet ez....

Egy 1-es típusú cukorbeteg belehalhat, hogyha rengeteg inzulint ad magának?

Oké, tudom, nagyon leesik a vércukra, de leeshet annyira, hogy meghal?

Mi okozhat nedves pukit illetve, hogy tudnám visszatartani?

Kellemetlen helyzetbe kerültem ma. Boltban voltam de éreztem, hogy pukiznom kell. Gondoltam nem lesz semmi hát elengedek egyet, erre nem a szokásos puki volt hanem hosszan tartó és nem tudtam vissza tartani se. Reméltem, hogy nem volt hangos mert őszintén nem tudtam...

Lehet már ideje volna kivizsgálni mi baj van a szívemmel?

Kisebb koromban a kórházban véletlenül észrevették, hogy valami gond van a szívemmel. Akkor teljesen más dolog miatt feküdtem bent és azt mondták, hogy vagy maradok még egy napot és megnézik vagy adnak időpontot fél év múlvára kardiológiára. Utóbbit választottuk mert...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!