Szédülési panasz repülésnél, más is érez hasonlót?
Sziasztok! Repülőn utazva minden alkalommal amikor megemeli a pilóta a gépet a földről erősen megszédülök pár másodpercig, szinte a szememet sem tudom nyitva tartani, annyira erős az érzés. Ez csak a gép elemelésének pillanatában van jelen rövid időre, de nagyon ijesztő, sajnos ez miatt többször is kihagytam már utazást. Ugyan ez az érzés előjön autóban satuféket nyomva, ott is pár másodpercig tart az egész, egyébként más esetben sosem volt még panaszom.
Valaki érez rajtam kívül hasonlót? Mi segített neki? Daedalont próbáltam, egyáltalán nem hatott.

válasza:"Ijesztő". Mit jelent, hogy ijesztő? Pontosan mi fog történni az elképzelésed szerint?
"Szinte a szememet se tudom nyitva tartani." Akkor csukva tartod. Szól valami ellene?
Pár másodperc miatt elég hülyeség kihagyni egy egész utazást! A rutin segít. Hogy kiderül, hogy a múltkor is túlélted, meg azelőtt is.

válasza:

válasza:Ugyanúgy ahogy van tengeri betegség,létezik a légibetegség is. De ha neked konkrétan felszállásnál van rövid ideig, az valószínűleg a légnyomás változás miatt van,ez teljesen normális és gyakori jelenség. 😊 Ne ijedj meg,valakinek a szervezete érzékenyebb a légnyomás változásra,nincsen ezzel semmi baj.
Ha az anatómiai okát szeretnéd tudni,a belsőfül feladata az egyensúlyérzékelés..,azért van mert a dobhártya mögötti "receptor" nemtudja ilyen gyorsan kiegyenlíteni a nyomáskülönbséget.

válasza:1
Az az ijesztő benne, hogy pl nálam ez egyfajta zuhanás érzetet kelt. Konkrétan mintha kirántanák alólad a talajt és zuhannál a mélybe.
Kerdezo,
Gyógyszer erre nem használ. El kell fogadni, és tudatosítani magadban, hogy pár perc múlva vége. Repülésnél nekem segít ebben az, hogy az ablaknál ülök, így látom, mi történik kint, plusz számolni szoktam mellé.

válasza:Lehet hogy amikor elemeli a gépet és a vár lefelé áramlik a testedben a gravitáció miatt akkor nem marad elég az agyadban, leesik a vérnyomás egy pillanatra és ezért szédülsz meg.
Nincsenek vérnyomásproblémáid?

válasza:Nálam nem ennyire erős, de az átlagnál érzékenyebb vagyok.
Előfordult, hogy felszállásnál kicsit előrehajolva néztem ki az ablakon, közben fényképezni is próbáltam, de nagyon kellemetlen volt, muszáj volt hátradőlnöm arra a pár másodpercre. Szintén előfordult, hogy egy forduló közben előrehajoltam, rögtön megfájdult a fejem és egy pillanatra megszédültem.
De erősebb turbulenciában is a fejfájás az, ami a legzavaróbb. Ötletem nincs, azon kívül, hogy arra az időre támaszd meg a fejed és ne próbálj mozogni.

válasza:Miért pontoztatok el? Ugyanazt írtam mint itt mindenki,csak kicsit más szavakkal..
Tanuljátok meg értelmezni a szavakat!
Kapcsolódó kérdések:
Én nem emlékszem, hogy lettem volna ennél rosszabbul valaha is. Voltak persze gyomorrontásaim, de azoknál pár wc után megszűnt az iszonyatos gyomorfájdalom. Hajnal óta úgy belenyilalgat, hogy összegörnyedek tőle rendesen, vettem be nospa-t az valamit használt, de a...
Ilyenkor csak egy fölösleges pszichés teher lenne a diagnózis
Pár napja észrevettem hogy a végbélnyílásomnál egy kis duzzanat van, kisebb mint egy borsó. Tapintásra nem fáj, nem kellemetlen, puha. Nem vérzik illetve nem viszket, és tudok rendesen ülni. Lehetséges hogy gennyes néha-néha. Mostanság többszor is volt olyan hogy...
2014 óta ismert a betegségem. Sokáig semmi panaszt nem okozott, elvoltam vele. Az utóbbi években jött elő a gyorsabb szívverés, légszomj, mellkasi nyomás. Concor cort szedek napi 1 tbl-t. Három éve voltam kontrollon, a sziv uh, 24 órás EKG semmi kirívót nem igazolt....
28 éves vagyok és 15 éve szenvedek emésztési problémával. Minden nap hasmenés, néha az utca közepén jön rám a semmiből iszonyú görcsökkel. Sokszor annyira fáj, hogy ordítok. Minden nap iszonyatos puffadásom van. Szinte semmit nem tudok megenni már. Minden nap kenyeret...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!