Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mandulagyulladás után még egy...

Mandulagyulladás után még egy héttel is 38 fokos láz?

Figyelt kérdés

Múlt kedden belázasodtam, és ilyen 39,6-ra ment fel a lázam, hánytam, fájt a torkom is. Szerdán el is mentem orvoshoz, aki felírt nekem 3*10 db antibiotikumot (penilicin). Attól javult is az állapotom, péntekre elmúlt a lázam, hőemelkedésem se volt. Szombaton egész jól éreztem magam. Majd varárnap éreztem, hogy egy fél órás séta a boltba hogy kimerít. Megfájdult a fejem, azt hittem front. Tegnap óta megint rám jött a hőemelkedés, este óta 38 feletti megint a lázam. 2*400g ibuprofent szedek, az viszi le egyedül a lázam.

A torkom, mandulám nem fáj, szal az antibiotikum gondolom hat. De ez a láz nagyon nem tetszik. Holnap terveztem kontrollra menni. Mit mondtok?

júl. 7. 06:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
48%
Lehet csókbetegség vagy valami penicillin rezisztens baci. A kontrollt indokoltnak tartom, ha a kezelés nem a várt eredményt hozza.
júl. 7. 06:56
 2/30 A kérdező kommentje:
Csókbetegségem már volt pár éve és azt elvileg nem lehet 2x elkapni
júl. 7. 07:48
 3/30 anonim ***** válasza:
50%

Ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalod, nem szabad megvárni a holnapi kontrollt, hanem azonnal az SBO-ra kell menni:

* Nehézlégzés, fulladásérzés, zihálás, vagy ha úgy érzed, nem kapsz elég levegőt.

* Kifejezett nyelési képtelenség, ha a saját nyáladat sem tudod lenyelni, és az kicsorog a szádból.

* Gombócos beszéd: Ha a hangod hirtelen megváltozik, tompává, furcsa, matt színezetűvé válik mert ez a mandula körül kialakult tályogra utalhat.

* Szájzár: Ha nem tudod rendesen kinyitni a szádat a rágóizmok görcse miatt.

* Tarkómerevség: Ha nem tudod az álladat a mellkasodra hajtani a nyak hátsó részének erős fájdalma vagy merevsége miatt.

* Zavartság, aluszékonyság, ha nehezen tudsz koncentrálni, szokatlanul aluszékonnya valsz

* Csillapíthatatlan, heves fejfájás, ami nem reagál a szokásos fájdalomcsillapítókra, és fényérzékenységgel vagy hányingerrel társul.

* Bőrkiütések, ha apró, piros vagy lila pontok (petéchiák) jelennek meg a bőrodo, amelyek nyomásra nem halványodnak el.

* Extrém gyengeség: Ha felülni vagy felállni sincs erod, vagy ájulásérzésed van, mert ez a vérnyomás hirtelen esését, a szepszis kezdetét jelezheti.

* Dehidratáció: ha a láz és az esetleges korábbi hányás miatt nem tudsz folyadékot bent tartani, nincs vizelet, vagy a vizelet sötét és nagyon kevés.

Ha a fenti súlyos tünetek nem állnak fenn, a holnap reggeli kontrollig a legfontosabb a szigorú ágynyugalom és a bőséges, folyamatos folyadékpótlás.

júl. 7. 09:01
 4/30 A kérdező kommentje:
Ebbol egyik sem all fel. Home officeban vagyok, de rengeteget pihenek nap kozben.
júl. 7. 09:09
 5/30 anonim ***** válasza:
41%

Könyörgök: beteg vagy!!! Hova rohansz??? Azt hiszed, hogy ha lement a lázad, akkor már hopp, meggyógyultál? Pihenés, szükség esetén fekvés, nem munka, nem mászkálás. Nem pánikolás.

A 3-as meg ne terjesszen rémpropagandát! Magadat ijesztgesd, szívből kívánom neked, ne másokat látatlanba!

júl. 7. 09:39
 6/30 anonim ***** válasza:
61%

Amikor egész jól érezted magad,akkor is pihentél?

A mandulagyulladás teljes felépülése 2-3 hét, a tünetek csillapodnak az jó (bár gondolom az ibuprophen miatt nem fáj)

Az idemásolt guglis 10E-ből 1 tünet meg tényleg felesleges pánikkeltés.

júl. 7. 10:10
 7/30 anonim ***** válasza:
16%

7

Jobb felni, mint megijedni, tartja a népi bölcsesség.

Googlit meg már csak a hozzád hasonló boomerek használnak.

Keress rá, hogy mit jelent a "boomer" szó.

júl. 7. 10:13
 8/30 anonim ***** válasza:
50%

9

"Beszedjük amit felírt az orvos, meggyógyulunk és megy az élet tovább."

Ha meg az orvos rossz tanácsot adott, akkor úgyis az orvos fog meghalni, nem a félre kezelt páciens :)))

júl. 7. 11:09
 9/30 anonim ***** válasza:
67%
Nem fog belehalni egy antibiotikumba,jesszus. Ne osztogass tanácsokat.
júl. 7. 11:12
 10/30 anonim ***** válasza:
0%
A "köszönöm"-öt minek biggyesztetted oda, hatoska? Abban a hitben ringatod magad, hogy így udvarias vagy? Nem, öreg, szégyenteljesen alpári vagy! Anyucikádnak mutasd már meg, hadd gondolkozzon már el, hogy valami nagyon nem sikerült neki a nevelésedben! Aki pedig abban a tévképzetben él, hogy a népi szólások minden kritika nélkül mindenre ráhúzhatók, az szegényke ... hát, igencsak ostobácska ...
júl. 7. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Tüszős mandulagyulladás után mennyi idő teljen el míg kimegyek a 10 fokos hidegbe?

3. antibio kúrám jár le kedden. ( ma szombat van ) ( aksolin ) de kedden már van egy másfajta kezelésem - gerinc - tökmindegy - a prioritásokkal küzdök. ha az antibiotikum utolsó napján már megyek egy hosszabb útra ( tömegközlekedés 1-1 óra oda-vissza ) plusz a keddi...

Miért sülök meg 39 -fokos láz mellett?

(Tüszős mandulagyulladás - om van és úgy érzem, hogy ettől az Aktil Duo antibiotikumtól még nagyobb. )

A mandulagyulladás képes 39 fokos lázat okozni?

2 napja kezdődött, először csak torokfájás, rossz közérzet, hidegrázás 37,5 - 38,5 fok közötti láz, meg minden ízületem, főleg a hátam fájt! Orvoshoz elmentem, mandulagyulladást diagnosztizált! Ma már alig megy lentebb 39-39,5-ről a lázam. Algopirinnel is max 1 fokot...

Hétfő óta tüszős mandulagyulladás, és a mellé társuló 38-39.6 fokos lázzal, már hét eleje óta szedek augmentin duo 875/125 mg antibiotikumot de semmit nem használ?

Mint azt már írtam, kegyetlenül fáj a torkom, nyelni is alig tudok, csütörtökön be kellett menni az ügyeletre is mer 38.6 fokos lázra bevettem 2 szem algopirint, másfél óra múlva már 39.6 volt... Ügyeleten kaptam Xilox granulátumot fájdalomcsillapításra, és...

Hétfő óta tüszős mandulagyulladás, és a mellé társuló 38-39.6 fokos lázzal, már hét eleje óta szedek augmentin duo 875/125 mg antibiotikumot?

Mint azt már írtam, kegyetlenül fáj a torkom, nyelni is alig tudok, csütörtökön be kellett menni az ügyeletre is mer 38.6 fokos lázra bevettem 2 szem algopirint, másfél óra múlva már 39.6 volt... Ügyeleten kaptam Xilox granulátumot fájdalomcsillapításra, és...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!