Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mandulagyulladás után még egy...

Mandulagyulladás után még egy héttel is 38 fokos láz?

Figyelt kérdés

Múlt kedden belázasodtam, és ilyen 39,6-ra ment fel a lázam, hánytam, fájt a torkom is. Szerdán el is mentem orvoshoz, aki felírt nekem 3*10 db antibiotikumot (penilicin). Attól javult is az állapotom, péntekre elmúlt a lázam, hőemelkedésem se volt. Szombaton egész jól éreztem magam. Majd varárnap éreztem, hogy egy fél órás séta a boltba hogy kimerít. Megfájdult a fejem, azt hittem front. Tegnap óta megint rám jött a hőemelkedés, este óta 38 feletti megint a lázam. 2*400g ibuprofent szedek, az viszi le egyedül a lázam.

A torkom, mandulám nem fáj, szal az antibiotikum gondolom hat. De ez a láz nagyon nem tetszik. Holnap terveztem kontrollra menni. Mit mondtok?

júl. 7. 06:41
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Igen, pihenek. Mivel egyedül élek, nincs a közelemben senki, pár naponta sajnos muszáj kimennem a közeli boltba, nagyjából hétvégén is ennyi volt. Megírtam ma kb 3-4 emailt, azon felül pihentem, feküdtem. Csak fura, hogy kb 5 napja teljesen jól voltam, tünetem mostanra csak a láz. De nem érzem, hogy a mandulám gyulladt lenne.
júl. 7. 18:35
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
A láz normális jelenség, a megemelkedett hővel pusztítja el a szervezet a kórokozókat. 38,5-ig nem is kell csillapítani, hasznos. Lehet, hogy a bevásárlás volt sok, a szervezeted sok energiát fordít a kórokozókkal való harcra.
júl. 7. 19:36
 13/30 A kérdező kommentje:
Holnap meg orvoshoz megyek, az is ki fog fárasztani, de összekötöm a gyógyszertárral, bolttal.
júl. 7. 20:29
 14/30 A kérdező kommentje:

Ma voltam orvosnál, vettek vért: a crp (remélem jól mondom) érték csökkent az egy héttel ezelőtti méréshez képest. Az orvos megnézte a mandulám, rendbe találta, torkom rendben, nem köhögök.

Mégis, esténként 38,8- ra felmegy a lázam. Azt mondja vizeletvizsgálatot nem rendel elő, mert az antibiotikum miatt nem mutatna megfelelő értéket. De mit kezdjek ekkora lázzal, ami napok óta tart. Nincs kedvem állandóan lázcsillapítót szedni, mert ha elmúlik a hatása, megint megy fel a láz.

júl. 8. 20:02
 15/30 anonim ***** válasza:
Hűtőfürdő? Kezdd normál vízzel és lassan engedj hozzá hideget.
júl. 8. 20:16
 16/30 A kérdező kommentje:
Sosem próbáltam de lehet az kellene.
júl. 8. 21:08
 17/30 anonim ***** válasza:
Nem kell csillapítani a lázat, pihenj. Ekkora láz nem baj. Majd ha 40 fokra felmegy, akkor ijedj meg. Ha nincs más laboreltérés, akkor majd rendbejössz.
júl. 8. 22:41
 18/30 anonim ***** válasza:
Meghallgatta az orvos a tüdődet?
júl. 9. 13:24
 19/30 A kérdező kommentje:
Azt úgy nem.
júl. 9. 13:27
 20/30 anonim ***** válasza:
Mit mond az orvos a lázra? Tüdőgyulladásnál szokott este felmenni.
júl. 10. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Tüszős mandulagyulladás után mennyi idő teljen el míg kimegyek a 10 fokos hidegbe?

3. antibio kúrám jár le kedden. ( ma szombat van ) ( aksolin ) de kedden már van egy másfajta kezelésem - gerinc - tökmindegy - a prioritásokkal küzdök. ha az antibiotikum utolsó napján már megyek egy hosszabb útra ( tömegközlekedés 1-1 óra oda-vissza ) plusz a keddi...

Miért sülök meg 39 -fokos láz mellett?

(Tüszős mandulagyulladás - om van és úgy érzem, hogy ettől az Aktil Duo antibiotikumtól még nagyobb. )

A mandulagyulladás képes 39 fokos lázat okozni?

2 napja kezdődött, először csak torokfájás, rossz közérzet, hidegrázás 37,5 - 38,5 fok közötti láz, meg minden ízületem, főleg a hátam fájt! Orvoshoz elmentem, mandulagyulladást diagnosztizált! Ma már alig megy lentebb 39-39,5-ről a lázam. Algopirinnel is max 1 fokot...

Hétfő óta tüszős mandulagyulladás, és a mellé társuló 38-39.6 fokos lázzal, már hét eleje óta szedek augmentin duo 875/125 mg antibiotikumot de semmit nem használ?

Mint azt már írtam, kegyetlenül fáj a torkom, nyelni is alig tudok, csütörtökön be kellett menni az ügyeletre is mer 38.6 fokos lázra bevettem 2 szem algopirint, másfél óra múlva már 39.6 volt... Ügyeleten kaptam Xilox granulátumot fájdalomcsillapításra, és...

Hétfő óta tüszős mandulagyulladás, és a mellé társuló 38-39.6 fokos lázzal, már hét eleje óta szedek augmentin duo 875/125 mg antibiotikumot?

Mint azt már írtam, kegyetlenül fáj a torkom, nyelni is alig tudok, csütörtökön be kellett menni az ügyeletre is mer 38.6 fokos lázra bevettem 2 szem algopirint, másfél óra múlva már 39.6 volt... Ügyeleten kaptam Xilox granulátumot fájdalomcsillapításra, és...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!