Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az L-Thyroxin bevétele után...

Az L-Thyroxin bevétele után tényleg nem szabad kávét inni fél óráig? Ki mikor veszi be ezt a gyógyszert?

Figyelt kérdés

júl. 8. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Mi van a betegtajekoztatoban?

Mit mondott a kezelőorvos?

júl. 8. 09:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

szerintem egyértelmű a betegtájékoztató 👇

"Ne igyon kávét az L-Thyroxin tabletta bevételével egyidejűleg, mert a kávé (koffein) csökkentheti a levotiroxin bélből történő felszívódását, és ezáltal csökkentheti annak hatékonyságát. Az L-Thyroxin tabletta bevétele után várjon legalább fél-egy órát mielőtt kávét inna. "

júl. 8. 09:33
 3/6 igazadvan ***** válasza:
83%
Gondolom most jön az, hogy valaki csak így random beírja, hogy nyugodtan igyál, te meg csak erra vársz és leborítasz egy kávét. Egészségedre akkor, aki értetlen az értetlen.
júl. 8. 09:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem. Vízzel veszed be, utána vársz minimum fél órát minden egyébbel, a kávéval is. Én ébredés után szoktam rögtön bevenni, ott van az ágyam mellett. Utána reggeli készülődés, addig el is telik a fél-egy óra.
júl. 8. 10:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg.

De amúgy tudsz olvasni gondolom, ott van a betegtájékoztatóban.

Ébredés után veszem be, aztán várok fél órát legalább az evéssel-ivással. (Én nem kávézok)

júl. 8. 12:08
 6/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Így van, kis vízzel kell bevenni és utána 25-30 percig semmit inni, enni nem szabad.
júl. 8. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Kálium-jodid tablettához hozzá lehet jutni?

Csak nukleáris veszély esetén? De ha jól tudom akkor meg nem szabad kimenni, akkor hogy menjen az ember a gyógyszertárba? És van az országban egyáltalán elegendő készlet? Lejárati ideje mennyi?

1-2 cigit egy héten még szabad elszivni fogamzàs gátló tabletta szedésnél amire az van írva hogy nem szabad dohányozni?

Nem naponta cigiznék át alnék nikotin mentes e cigire de heti 1- 2 szál cigit el szabad szívni ugye? Anyám azt mondta hogy igen , de mikor én meg hallottam hogy nem szabad majd nagyon cigiznem nagyon elkeseredtem sajnos nagyon függő vagyok. Sose tudnék a cigiről és a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!