Minden nap máshol bizsereg vagy zsibbad a testem, aztán elmúlik. Mi okozhat ilyet?
Sziasztok!
Kb. két hónapja váltottam fizikai munkáról szellemi/irodai munkára. Előtte egész nap jöttem-mentem, fizikailag aktív voltam, most viszont a munkám nagy részében számítógép előtt ülök.
Az elmúlt kb. 3 hétben elkezdtek jelentkezni rajtam különböző furcsa érzészavarok/bizsergések, és nem igazán értem, mi okozhatja őket.
Eddig például ezek voltak:
térden égő érzés, mintha lehorzsoltam volna, pedig semmi nem látszott rajta,
vádli zsibbadása/bizsergése,
lapocka környéki bizsergés,
ujjak bizsergése,
most legújabban a fülem felső pereme/karimája bizsereg, néha olyan, mintha pulzálna.
Ami érdekes, hogy egyik tünet sem állandó. Jönnek-mennek és váltogatják egymást. Van, hogy órákig semmi bajom, aztán elkezd bizseregni a vádlim, később a fülem, utána megint órákig semmi, este otthon pedig például a lapockám környékén jelentkezik.
Néha kimarad egy-egy teljes nap is, de összességében az utóbbi hetekben szinte mindennapra jut valamilyen új vagy visszatérő kellemetlen érzés.
Voltam háziorvosnál, ő arra gondol, hogy az új munkahely, a beilleszkedés és az ezzel járó stressz/szorongás okozhatja. Én viszont tudatosan egyáltalán nem érzem magam különösebben stresszesnek, ezért nehéz megértenem, hogyan tudna a stressz ennyiféle, teljesen valós fizikai tünetet produkálni.
Az is megfordult a fejemben, hogy lehet-e köze ahhoz, hogy egyik napról a másikra sokkal kevesebbet mozgok és sokkal többet ülök. Esetleg valamilyen vitamin- vagy ásványianyag-hiány (B-vitamin, magnézium stb.) tud hasonló, vándorló bizsergéseket okozni?
30 éves férfi vagyok.
Volt már valakinek hasonló időszaka? Főleg az érdekelne, hogy végül kiderült-e, mi okozta, illetve milyen irányban lenne érdemes elindulni a kivizsgálással.
Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat!

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Létezik, hogy kiwi allergia lenne? Jobb inkább nem enni vagy nagyobb gondot nem tud okozni?
Sziasztok:) Úgy 2 hónapja kezdődött. A jobb talpamban olyan érzés volt, minta meleg vízbe lépkednék, pár másodperc múlva elmúlt. Ez a melegség érzés 2 hétig tartott. 1 hónapja viszont nem tudok a jobb felemen aludni, mert arra ébredek hogy nem érzem a jobb lábam,...
Van gerincferdülésem, csigolya elboltosulás, Scheuermann kór de ezek nem tudom, okozhatnak-e ilyesmit. Igen ezekről a betegségekről papírom van, jártam reumatologusnál.
Hétfőtől csütörtökig minden nap voltam strandolni sokszor ment a fülembe víz. Péntek óta kisebb nagyobb kihagyásokkal bizsereg vagy zsibbad az arcom jobb oldala, és a fejem is néha néha fáj, de csak kisit. A jobb fülem pedig mintha kisit be lenne...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!