Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Félek a hányásos-hasmenses...

Félek a hányásos-hasmenses vírustól, járványtól! Más is?

Figyelt kérdés
Szerencsére nem vagyok egy hányós, utoljára talán 3 éve hánytam, kiskoromban többet, és emlékszem, mindig sírtam. Nagyon utáltam. Anyukám szerint pánikbeteg vagyok, ugyanis ha csak azt hallom, hogy valaki hányt, máris idegeskedek, elkezd fájni a hasam, és egyszerűen rettegek, hogy én is hányni fogok. És persze az idegeskedéstől még inkább hányingerem lesz. Remegek, sírok. És rettegek, hogy ilyen betegséget kapok el. Van még olyan, aki fél a hányástól? Lehet, hogy furcsán hangzik, nem tudom megmagyarázni, hogy miért van bennem ez a pánik..
2014. máj. 8. 20:34
 1/10 anonim válasza:

Ezek védekező mechanizmusok, nem kib*szásból történik az emberrel ilyesmi.

21F

2014. máj. 8. 20:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok emberrel ez van. Emetofóbiának hívják. Velem is ez volt a helyzet nagyon sokáig, de aztán rájöttem egyszer csak, hogy minél jobban idegesítem magam ezen, annál rosszabbul leszek. Régebben egy kis hasfájásnál is pánikba estem, hogy mi lesz, ha hányni fogok. De egyszer csak abbamaradt a félelem, de ehhez rá kellett jönnöm, hogy minél inkább stresszelek, annál rosszabb lesz. Azóta egyszer sem hánytam...Régebben is nagyon ritka volt, de nagyon sokszor hittem azt, hogy hányás lesz a vége egy kis rosszullétnek is, de ezek a gondolatok nem segítenek. Sajnos tudom, miről beszélsz. Megírnád nekem, hogy hány éves vagy? Lehet, ha nagyobb leszel, magától elmúlik, ahogy nálam is.
2014. máj. 8. 20:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Én inkább azt mondanám, hogy hányásfóbiád van. Nekem is ez a gondom, mert sok ember nem mos kezet a WC után.

Egyébként, talán tudok adni egy jó tanácsot. Hányingerre jó a kóla. Ez nem vicc! Olvastam róla, hogy jó hatással van erre. Plusz a gyömbér is.

2014. máj. 8. 20:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Tudat alatt valamelyik kiskori hányásos élményed félelme mélyen benned megmaradt. Egy kinezológus könnyedén ki tudja oldani ezt belőled. De a theta healing, vagy deeksha és egyéb sok egyéb módszer is gyorsan föloldja mindezt a félelmet a hányástól. Én nem félek tőle ,de azt tudom hogy ha hányást látok akkor én is kidobom a taccsot. Ha majd később kisbabád lesz hozzászoksz a hányásokhoz.
2014. máj. 8. 20:47
 5/10 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat! amúgy 20 éves vagyok, nem tudom, hogy ezek után ki növöm-e... ?

Amúgy ez a másik gondom. oké, még messze van, de rettegek, hogy ha egyszer gyerekem lesz, akik gyakran elkapnak ilyeneket, mit tegyek. Anyukám szerint akkor teljesen más lesz, és félre tudom majd tenni az undort azért, hogy segítsek a gyermeknek, de jelenleg elképzelni sem tudom ezt... Már akkor rosszul vagyok, ha messziről hallom a hányást... :( Én is gondolkoztam valami orvoson, de anyukám szerint hülyeség lenne emiatt pszichológushoz mennem..

2014. máj. 8. 20:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Sokáig nem tudtam mi a hányás. Kismamaként kezdtem tapasztalni napi szinten a hányingert és hányást. Akkor azzal vigasztaltam magam hogy milyen jó hogy nem születtem zsiráfnak....akkor még tovább tartana.
2014. máj. 8. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is ugyanez a problémám. Én is rettegek a hányástól, ezért mindig van nálam vagy deadalon vagy valami más hányinger, hányás ellen. Én is 20 éves vagyok, sokan azt mondják, majd kinövöm, de nem hiszem. Szedj immunerősítőt! Én is rettegek ha valaki hány.
2014. máj. 9. 17:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Én félig hányásfóbiás vagyok, ami azt jelenti, hogy ha az utcán látok egy taccsot, nem leszek tőle rosszul, egyszerűen nem foglalkozom ezzel. Amikor valaki picit hány, attól sem ijedek meg. Egyszer gimis koromban egy iskolatársam az óra alatt kihányta egy kicsit a narancslevet, mert sokat röhögött a padtársával. Megijedtünk, de ő viccesnek találta, így együtt nevettünk. Velem is előfordult :)

A kutyám hányásától se leszek rosszul.

Amitől igazán félek, hogyha a buszra felszáll egy kisgyerek, aki rosszulléttel küszködik. Vagy egy részeg...

2014. máj. 9. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon félek a hányástól, nagyon be tudok pánikolni ha megfájdul a hasam...sokszor bebeszélem magamnak hogy biztos hányni fogok stb! Mikor kisebb voltam, ebéd után nem mertem enni másnapig sokat, nehogy hányjak, de szerencsére már jobb a helyzet! Régebben bebeszéltem magamnak hogy rosszul vagyok a buszon, mert egyszer hányingerem volt, de ez elmúlt mert azóta rengeteket járok busszal és soha nem volt semmi bajom. Szerintem ez nálam sose fog elmúlni teljesen :( 20/L
2014. máj. 11. 19:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Csodálkozom, hogy a fóbia egy gyerekkori trauma miatt alakul ki másoknál.

És nem értem, egyesek miért tartják viccesnek, hogy egy filmbe tegyenek egy ilyen jelenetet. Felháborító.

2014. máj. 12. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!