Nők esetében hogyan lehetne blokkolni az 5-alpha-reduktáz enzim működését?
21/L vagyok és már régóta küszködöm a férfias kopaszodással és emellett túlzott szőrnövekedéssel mindenhol a testemen. Pajzsmirigy alulműködésem van ugyan, de nem ez a problémák okozója. PCOS-em sincs. A vérképből a női és férfi hormonszintem is normál tartományban van.
Azt mondta a doki, hogy valószínűleg, egyszerűen androgén érzékeny a bőröm, tehát az 5-alpha-reduktáz enzim túlzottan átalakítja a tesztoszteronom DHT-vá. Ezért nagyon szőrös az arcom, hátam stb... a hajam meg elől hullik, már szinte csak fejbőr van ott.
Vannak ilyen enzim blokkoló gyógyszerek ugyan, de az férfiaknak való, vagy nőknél is használna erre?
Szia én is hasonló gondokkal küzdök, én duodart-otszedek, a hajam nem hullott azóta tovább, de a meglévő szőrök megmaradtak.
19l
Szia!
Köszi a választ!
Mióta szeded? Mennyi idő alatt állítaná meg a hajhullást? És amúgy dúsul, vissza is nő a kopasz részeken? :)
Neked az orvosod ajánlotta? Mivel ezek általában prosztatára vannak kitalálva, szóval férfiaknak, a dokim mondta, hogy nem szívesen adna ilyet :) De hát az 5-alpha-reduktázra hat, az meg nőkben is van, akkor miért ne hatna?? Nálad hatott, következő kontrollon, akkor meg is mondom neki, hogy megpróbálhatnánk, írjon fel nekem ilyet vagy más fajta ilyen gyógyszert.
A szőrösödéssel mit szoktál kezdeni? Arra tudsz valamit?
szia! én ide kezdtem járni [link]
még nem tudok eredményről beszámolni, nemrég voltam itt először. Szőrösödésen a fogamzásgátló (antiandrogén, Dienille) segít nekem.
Mellékvesére vizsgáltak? DHEAS, androsztendion, 17-oh-progeszteron, kortizol?
Nekem mellékvese betegségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!