Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Egészség » Betegségek

A kérdés

Megduzzadt lágyéki nyirokcsomók, bőr pirosság. Komoly betegségtől lehet?

Sziasztok


Nagyon kétségbe vagyok esve. Kitapintottam egy-egy nagyobb nyirokcsomót a lágyék hajlatomban. Közvetlen a bőr alatt vannak.


Lágyékom vonalában csíkokban ki van pirosodva a bőr.


Már két orvosnak is megmutattam és azt mondták semmi különös ez nem kóros.


De annyit olvastam a limfómáról hogy nagyon félek hogy ez is az lehet. Főleg a piros bőrpír miatt.


5 napja voltam vérvételen ott négy csillagom volt a többi tökéletes:


Monocyta 6,9 % ref.tart: 5,0

Lymphocyta 34,8 % ref.tart: 36-51

Neutrophyl granulocyt 54,4 % ref.t:27-54

Eosinophyl granulocyt 3,7% ref.tart: 3


A többi eredményem vizelettel együtt jó lett. A szüleim mondják hogy ne aggódjak hiszen az orvosok mondták hogy minden rendben. (ügyeletes orvosok)


Nagyon félek kérlek segítsetek. Van okom félni illetve nem kéne hematológiára beutaló?


16/f



Keress kérdéseket hasonló témákban: limfóma, nyirokcsomó, pánik, szorongás, betegség

  máj. 21. 13:39  Privát üzenet  

A válaszok

Neutrophyl granulocyt normál érték biztos hogy annyi? Neten 40-60 vagy 40-70 között olvastam a normál értéket, ezek szerint pedig jó ez az értéked, a többi pedig nem olyan nagy eltérés, hogy bármi gondot mutatna, de ezt az orvosod is megerősítette.

Nem lehet, hogy azért piros a lágyék hajlatod, mert beizzad, vagy szorítja az alsónadrág?



A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/4Időpont máj. 21. 13:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Állítólag mindenhol más ref.tartomány szóval lehet amiatt.


Nem fecske gatyát hanem boxert hordok szóval nem hiszem.

Csak nagyon félek hogy köze van a ny.csomókhoz a bőrpírnak. :(



# 2/4Időpont máj. 21. 13:55 Privát üzenet
Bőrpírt mutasd meg bőrgyógyásznak, ha esetleg valami kóros, majd ő is tovább küld vizsgálatokra.

A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/4Időpont máj. 21. 14:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mióta van ez? A nyirokcsomók megduzzadhatnak bármilyen fertőzéstől. Még fájhatnak is nagyon. Nekem is volt sokszor. Aztán pár hét után elmúlik. Nem kell rögtön frásut kapni. Ha egy hónap alatt sem múlik el akkor kérj beutalót a hematológiára és ott kiderítik van e okod az aggodalomra. Az ügyeletes orvosoknak azért nem hinnék feltétlenül. Engem majdnem eltettek láb alól.

A limfóma tünetei lehetnek még a láz, fogyás, ékszakai izzadás, viszletés, hányinger, fáradtság.....ha ezek is vannak akkor ne várj a csodára.



A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/4Időpont máj. 22. 12:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Megduzzadt nyirokcsomók. Ez komoly baj lehet?
Lágyéki nyirokcsomók - tapasztalatok?
Nyirokcsomók megnagyobbodásával milyen orvoshoz kell menni?
2 Napja elkaptam a hányós-hasmenéses vírust! Most nagyon bánt hogy a 16 hós kisfiam is elkapja! Félek ettől a betegségtől mert sokan mondták hogy ilyen kis korban ez nagyon...
2 hete tartó komoly nátha, kell tartanom komolyabb betegségtől?
Nyirokcsomó és torok fájással voltam orvosnál. Aztmondta nyirokcsomók tapintásra rendben vannak, antibiotikumot írt fel. Ebből még alakulhat ki daganat vagy ilyesmi? Többi lent.

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Betegségek rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!