Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mit okozhatnak a felhasznált...

Mit okozhatnak a felhasznált növényvédő szerek a nem bio élelmiszereknél?

Figyelt kérdés
2007. febr. 16. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

A legtöbb növényvédő szer még teljes odafigyelés, és a felhasználás szabályainak teljes betartása mellett is jelenthet a termékek fogyasztóira kockázatot.


A növényvédő szerek egészségkárosító hatásai között a következőket tartják számon:

- daganatos megbetegedéseket okozhatnak;

- fejlődési rendellenességeket okozhatnak;

- károsíthatják a hormonális rendszert;

- károsíthatják az immunrendszert;

- károsíthatják az idegrendszer;

- károsíthatják az örökítő anyagot;

- allergiát okozhatnak, vagy segíthetnek elő.

2007. febr. 16. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Az előttem szóló tipikus riogató. Budapesti lakosok a légszennyezettséggel több káros anyagot szívnak be naponta, mint amennyi a szermaradványok miatt- mázsaszámra elfogyasztott élelmiszerekkel kerülhetnek szervezetünkbe. Az előírások betartása mellett is kerülhetnek mérgek a szervezetünkbe, de ezek nem olyan mértékűek, hogy bárkinek is aggódni kellene miatta. Ma már a piacokon rendszeresen ellenőrzik a terményeket és elkobozzák, ha nincs rendben.-inkább vonakodj a parízerektől, az instant kotyvalékoktól, konzervektől .
2007. júl. 4. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Nem biztos, hogy feltétlenül CSAK káros és CSAK veszélyes lehet az az élelmiszer, amit növényvédő szerekkel permeteztek...


Ugyanis a permetszerek manapság már biztonságosan lebomlanak, a károkozó baktériumok, gombák, bogarak elpusztítása után eltűnnek a zöldségekről, gyümölcsökről.


Ellenben a "bio" zöldségekről és gyümölcsökről (mivel nem permetezik) így nem is tüntetik el pl. a toxikus gombákat, amik súlyos rákokozók!!!


Na, akkor melyik az egészséges?


Ha toxikus gombával fertőzött "bio" zöldséggel tömöm a gyerekem és 10 éves korára májrákja lesz vagy ha a permetezett, agyonszidott zöldséget adom neki megmosva, amitől nem lesz semmi baja, csak éppen nem "bio"?...


A fenti információkat egy neves kertészmérnöktől hallottam, aki pontosan tudja, milyen kártevőktől és betegségektől kell PERMETEZÉSSEL megóvni a növényeket és ha ezt nem tesszük, annak milyen következményei lesznek...


Ő is szeret egészségesen élni, szereti a gyerekeit, épp ezért nem ad nekik "bio" termékeket.

2009. ápr. 7. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
61%

..és akkor még nem is szóltunk a dihidrogén-oxid által okozott károkkal. Sose vegyél dihodrogén-oxidos gyümölcsöt!


[link]

2009. okt. 26. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
61%

Alapvetően a permetszerek szabályozása elég szigorú, és ez még szigorodni is fog, ha minden jólmegy, a természeti értékek védelme miatt-> veszélyeztetett növények, érzékeny természeti területek, kímélő gazdálkodás alatt álló nemzetiparkok és környékük.


nem szabad azonban elfelejteni hogy ezek a szerek teszik biztonságossá a nagytermelést, ezek miatt nincsenek szennyező növények, betegséget okozó növények a gabona közé keveredve, messzire riaszthatják a rovarokat, így egyszerre védik a termést és a fát.


problémás ha permetmaradék marad a gyümölcsön, zöldségen, de alapos mosás ezt sokszor eltávolíthatja.


A természetvédelem egyébként nema bio termesztést hanem a népi, természetközeli gazdálkodási módszereket igyekszik alkalmazni a saját területén is.

2010. máj. 19. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!