Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Az almaecet tényleg segíthet...

Az almaecet tényleg segíthet a fogyásban? Mikor (idő) érdemes fogyasztani és mennyi mennyiséget? Mennyi idő alatt lesz eredménye? Van rossz hatása?

Figyelt kérdés

máj. 7. 09:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
39%

Kis befőttesüvegekbe is csinálhatod, csak akkor a recept alapján matekozol, mondjuk...

Kis almaecet

• 1-2 alma

• 4 evőkanál cukor (10 dkg/liter)

• 6 dl víz

• 7 dl-es befőttes üveg (kb. a leghosszabb, pl. Univer mustár 700g)

• kistányér

Ugyanez a method, ugyanúgy működik, csak kicsiben, és ha mondjuk többet csinálsz. De figyelgetni ugyanúgy kell.

máj. 8. 07:17
 22/33 A kérdező kommentje:

16-os

Gratulálok,szép eredményed van,és nagyon kitartó vagy! Én is hasonlóan gondolkodok,hogy el kezdenék ezt-azt,vagy kipróbálni.

Teljesen megértem,hogy az mellett óvatos vagy az almaecettel. Az időszakos böjttel kapcsolatban van valami,amit különösen hasznosnak érzel?

17-es

Köszönöm/köszönjük, hogy ilyen részletesen leírtad! Tényleg meghoztad hozzá a kedvem.

Ez tök jó,hogy a saját készítésű almaecetedet használod.

Én egyenlőre maradok a boltinál (míg elfogy) de jó tudni,hogy van ilyen lehetőség is

Köszönöm a rengeteg választ és segítséget! 😊

máj. 8. 20:39
 23/33 anonim ***** válasza:

Hát lelkes vagyok, mert legalább annyira szeretem elkészíteni mint fogyasztani! :)

Szívesen! :)

Ha van kérdésed vagy elakadtál, nyugodtan írhatsz, ha még itt vagyok! :)

máj. 8. 22:44
 24/33 A kérdező kommentje:

Az a lényeg,és úgy még jobb elkészíteni.

Rendben,úgy lesz,köszönöm. (23) 😊

máj. 9. 07:37
 25/33 A kérdező kommentje:

Nekem ma megvolt a reggeli adag.

Utána néztem még tegnap,hogy lehet édesíteni is (mézzel pl) meg hogy esetleg gyümölcslében is lehet hígítani. Úgy is jó lehet? :)

máj. 9. 07:42
 26/33 anonim ***** válasza:

Hát én ezeket a bolti gyümölcsleveket mellőzném, tele van mindenféle tartósítóval, édesítőszerrel. Inkább natúrba enném őket, vagy leturmixolva.

Egy 1 literes turmixgép megteszi, amit akarsz, tejjel vagy vízzel, ha már gyümölcslé! Na az az lesz! ;) Aztán bolondíthatod fahéjjal, bármivel.

Az almaecetet csak natúrba vízzel, 1-2 kanál. Evés előtt vagy után, vagy reggel-délben-este.

De mellette ihatsz gyümölcslevet is, persze!

máj. 9. 15:43
 27/33 anonim ***** válasza:

Amúgy a fogyónál az ivás "megzavarja" az agyat, valójában természetes folyamat, mert az ember akkor is enne amikor szomjas, de nem iszik, inkább eszik, egészségtelent, persze hogy elhízik!

A folyadék ősidők óta az egyik legjobb eltelítő, éhséggátló cucc!

Nem kellenek csodapirulák!

Ha tartósan iszol, az kiüti a falási rohamot, jobban tisztulsz, többet fogysz, de csak hosszútávon!

máj. 9. 15:47
 28/33 anonim ***** válasza:

A másik az, a folyadék is energiával lát el, de ki tudod pisilni, na most ha szomjúságérzet helyett eszel (pláne egészségtelent), azt nem tudod mind hasznosítani és elraktározódik!

Tehát vagy sokat igyál kaja helyett, vagy egyél, de mozogd is le!

"Súlynövekedésünk egy egyszerű oka a következő: azért eszünk, hogy agyunk folyamatos, szakadatlan működését ellássuk energiával. Azonban amikor táplálékot veszünk magunkhoz, annak csak a 20 százaléka éri el az agyat. A maradék fokozatosan tárolódik, ha az izmok nem használják fel annak elhelyezett tartalékait. A víz, mint energiaforrás segítségével, ez a tárolás nem történik meg. A többlet víz vizelet formájában eltávozik." (Dr. F. Batmanghelidj)

máj. 9. 15:52
 29/33 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a részletes válaszokat, sok hasznos gondolatot megfogalmaztatok, amik tényleg elgondolkodtatóak!

Az igaz,azzal egyetértek, hogy a bolti gyümölcslevek gyakran tele vannak hozzáadott cukorral, édesítőkkel és tartósítószerekkel. A turmixgép tényleg szuper ötlet, és az, hogy vízzel vagy növényi tejjel lehet hígítani. A fahéjas meg külön bónusz , nem is jutott eszembe, de ki fogom egyszer próbálni szerintem.

A folyadékfogyasztás fontosságával is teljesen egyetértek. Én is tapasztalom, hogy sokszor összekeverem az éhségérzetet a szomjúsággal.Tényleg igaz lehet, amit írtok, hogy a víz egy természetes módja az éhség kontrollálásának. És az a gondolat is tetszik, hogy nem kell mindenre csodaszert keresni csak rendszeresség, tudatosság és türelem kell.

A Batmanghelidj idézet is nagyon érdekes 😊

máj. 9. 20:55
 30/33 anonim ***** válasza:

Ki van próbálva, nem levegő! 😉😊

(Én turmixot és almaecetes vizet is iszok, és fogytam is már le egy párszor!😉)

Turmixgépbe 1 literest vegyél ha nincs, az már elég! Legolcsóbb is jó, csak pörögjön! 🙂 Víz vagy tej, ahogy tetszik, lehet fűszerekkel, fahéjjal, gyömbérrel, mentával, mézzel, stb. is ízesíteni! 😋

Mondjuk egy Bosch vagy Philips akár 20 évig is bírja! 😉

máj. 10. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!