Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Egészség » Bio életmód

A kérdés

Van-e különbség a nyers és a darált (zacskós) búzacsíra között?

A netes leírások 98%-a a még élő, nyers csírát vesézi ki. De mi van a bioboltokban kapható darált állagú zacskós kiszerelésű búzacsírával (pl. D.Natura, stb). Mennyit veszít ez a búzacsíra az élettani hatásaiból?

Keress kérdéseket hasonló témában: búzacsíra

 2016. febr. 3. 15:44  Privát üzenet  

A válaszok
Salx Narval nevű felhasználó válasza:

Hogyne lenne, a nyers csírában szinte nincs vitaminveszteség még hosszabb tárolás esetén sem, ezzel szemben még a legmodernebb fagyasztva szárítás is jelentős vitaminveszteséggel jár. Meg nem mondom neked, hogy miből mennyit veszít de a vitaminok jelentős része elveszik az ásványi anyagok, nyomelemek nem vagy csak csekély mértékben. A friss élő csírát meg sem közelíti a szárított, de ez más zöldségeknél és gyümölcsöknél is így van.

A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont 2016. febr. 4. 07:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ja, hogy ez fagyasztós eljárs? Ezt nem tudtam, köszönöm.


Hogyan lehet nem fagyasztóshoz hozzájutni, ha nem akarok otthon a csíráztatásával sk. bíbelődni? Lehet venni valamilyen más formában?


Illetve a Korpákra ez nem vonatkozik, ugye? Mármint, hogy a zacskós búza/zab korpák nem fagyasztósak, wergo nem veszítik el a fontos élettani hatásaikat, ugye?



# 2/5Időpont 2016. febr. 4. 10:09 Privát üzenet
Az egyik nyers, a másik darált.

A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont 2016. febr. 21. 16:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Salx Narval nevű felhasználó válasza:

Ha nem szárított csak darált akkor gyakorlatilag ugyan olyan jó mint az élő, csak hamar meg kell enni. Nem láttam még ilyent azért gondoltam, hogy szárított.

A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont 2016. febr. 22. 00:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ezeket a búzacsírákat a bioboltokban lehet kapni és ezek búzacsíra-pelyhek. Kb. csak ilyen formában lehet hozzájutni, ha nem akarsz otthon bíbelődni a csíráztatással. Ha még nem láttál ilyet, akkor mire válaszolsz? A semmire?


Ezek a búzacsírák (pelyhek?) így néznek ki:


[link]


A kérdésem az volt (és akkor ezek szerint még most is áll), hogy mivel ez a búzacsíra pehely kinézetre is marha messze áll a nyers élő csírától, s mivel ez egy feldolgozott állagú zacskós csírapehely, mennyit veszít ez azokból az élettani hatásokból, ami a nyers, élő búzacsírára vonatkozik? (amivel tele van az internet)


Kéne tudni az előállítás módját (a fagyasztás ezek szerint kamu válasz volt, amolyan vaktában lövöldözés = ő még nem látott ilyet...)



# 5/5Időpont 2016. febr. 22. 09:27 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Mi a különbség a bio és a non bio (pl mosószer) között?
Étkezéshez búzacsírát hogyan kell csíráztatni?
Mi a különbség egy 900W-os és egy 2000W-os ételpároló között?
Elkezdtem csiráztatni, maga a csiráztatás sokadik probálkozás után sikerült (buzacsira), végre nem penészedett meg, viszont amit nem tudok, meg lehet e enni a megmarado mag részt vagy nem?
Igaz az, hogy a drága és a "noname" mosóporok között a márkán kívül szinte semmilyen különbség sincs?
Szegeden hol lehet búzacsíra olajat venni?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Bio életmód rovatból








Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!