Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Leszokásnál a rutint / megszok...

Leszokásnál a rutint / megszokást mivel lehet kiváltani?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk leszokni, maga a "szerfüggőség" része nem is lenne gond, de a rutin nagyon hiányzik, pl ha mindketten hazaérünk munkából akkor ki szoktunk menni egy cigire, közben megbeszéljük milyen napunk volt, vagy vacsi után kimegyünk egyre, vagy lefekvés előtt egy "jóéjt cigi" stb. Maga ez a cselekvés nagyon hiányzik, megszoktuk hogy vannak ezek a fix "szünetek" a napunkban, kicsit elválasztják egymástól a különböző tevékenységeket, jó csak ketten kint lenni és beszélgetni.

Amúgy napközben nem is dohányzunk, csak munka után együtt. Meg nyaraláson se szoktunk mindig, mert ott tök más a napi rutin, olyankor nem hiányzik.

Elég béna lenne kimenni és ácsorogni 5 percet a ház előtt csak úgy. :D

Akiknek maga a rutin hiányzott, mivel sikerült kiváltani? Mit csináltok helyette?

ápr. 28. 09:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az elején nyugodtan bele lehet építeni más vlmit, hogy ne csak "ácsorogjatok kint 5 percet a ház előtt" - amúgy szerintem ez csak az elején furi, szerintem nem béna... :D

Pl. egy kávé/tea, forrócsoki, limonádé, gumicukor stb. bármi, ami nem káros, mint a cigi, de kb. ugyanannyi idő elfogyasztani + tényleg nem árt, ha kielégíti a száj taktilis ingeréhségét. Kiülni a teraszra meginni egy csésze teát szerintem nem béna, és ugyanúgy megadja azt a löketet mint a cigi, nagyon megvan a hangulata is - persze mindenkinek más jön be.

Sok sikert a leszokáshoz!!

ápr. 28. 10:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Sportoljatok valamit.
ápr. 29. 07:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Az már eddig is megvolt :)

ápr. 29. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!