Hogyan győzzem le a nikotin függőséget?
18 éves vagyok.
5 hónapja kezdtem cigizni. Gyorsan a napi rutinommá vált. Eljutottam egy olyan szintre ezzel, hogy le kéne álljak. Nem normális adagokat szívok el (szerintem). Mármint 5-öt szívok el szünet nélkül. Ez általában este van. Néha kevesebb. De ez nem normális úgy függök ettől a sz.rtól.
Anyám folyton azzal “nyaggat”, hogy ne szívjak. De hogy lehet nem szívni? Ha pár óráig nem szívok rohadt nagy szorongásom lesz a semmiből. Aztán elszívok egyet, okés pár óráig nyugi van, nincs semmi szorongásom, majd újra szorongás, újra szívás. Nap közben pár óránként elszívok egyet, okés. Utána jön az este és azon kapok magam, hogy már a 3. vagy 4.-et szívom megállás nélkül. Ez nincs mindig így, vannak napok amikor 1et szívok csak, de akkor a nap minden órájában, illetve az este minden órájában.
És vannak esték mint most amikor már 13-at szívtam el 20:00-tól most-ig (kb 23:00). És ez a cucc nem is fű amitől be lennék állva és jajjdejó elvagyok magamnak vagy valami, hanem egy szaros cigaretta ami nem is ad semmilyen érzést már.
Mindig azt mondom, hogy csak azért szívok, hogy ne essek vissza frontinon / helexen meg alkoholon, de azért basszus ez nem normális, hogy együltő helyemben elszívok 4-5öt.
És amikor ilyen sokat szívok mindig utálom magam, mert ugyebár sokba kerül, meg káros, plusz meg már nem is olyan nagy feeling elszívni egyet mint az elején volt. Mostmár szinte csak azért szívok, hogy ne üssön be a szorongás.
És ránézek magamra és mindig azt mondom, hogy leraktam a függőségeim (frontin / helex + alkohol), de ez nem igaz, mert a nikotinfüggőség még itt van.
Mai nap elhatároztam, hogy jövőhéten nem fogok szívni, de rohadtul félek mert ha csak pár óra szívás nélkül is ennyire beszorongok, akkor, hogy fogok 1 hétig nem szívni?
Illetve amióta szívok semmi se érdekel. Már sorozatokat se nézek, nem megyek falatmászni, nem csinálok semmit se csak azt várom, hogy újra szívhassak. És utálom magam, mert a “kemény” szereket (frontin / helex és alkohol) viszonylag könnyedén leraktam (jelenleg 9 hét és 4. napja nem nyúltam se nyugtatóhoz se alkoholhoz) de ez a sz.ros cigaretta a rabjává tett. Nem tudom elképzelni az életem szívás nélkül. Felkelek, elszívok egyet, reggelizek, szívok, sétálni megyek szívok, ebédelek, szívok, lefekvés előtt szívok. Az egész életem a szívás körül forog.
Aki nikotinfüggő volt, ti, hogy szoktatok le / csökkentettétek az adagot?

úgy hogy abbahagytam, ennyi
miből cigizel 18 évesen? honnan van ennyi pénz? mert elég drága

hát akkor ez elpattan 1 év alatt
utána mi lesz?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!