Hogy határozzam el hogy leszokom a dohányzásról?
Sziasztok! 21 éves lány vagyok, 2 éve dohányzom (iqos) aktívan. Eleinte csak 5 szál volt, aztán ez a végére napi 1 dobozra nőtt. Nem vagyok rá büszke, és az egészségügyi kockázataival is tisztába vagyok. Éppen ezért döntöttem el egy héttel ezelőtt, hogy nem kell ez nekem, azóta semmit sem szívtam. Viszont nem tagadom, sajnos hiányzik. Fizikailag semmi bajom nincs, nem is volt. Nem szenvedek elvonási tünetektől, egészen könnyen megy. Mentálisan viszont nagyon nehéz, az agyam keresi az okot hogy miért ne szívhatna, próbálom bemagyarázni magamnak hogy fiatal vagyok, előttem az élet, van időm leszokni…biztos lesz majd egy erősebb motiváció ami miatt leteszem. Nyár van, élveznem kell az életet, a szabadságom pedig akkor teljes ha elszívhatok egy szál cigit ha kívánom.
Tudom hogy ezek a gondolatok nem helyesek, nem szabadna így gondolkodni és azt is tudom hogy csak lehúznak. Nem szabad vagyok ettől hanem függő.
De ha így folytatom, biztosan visszaesek
mit tegyek???

Ha már egy hetet kibírtál teljes absztinenciában, akkor abszolút nyerésben vagy.
Most már nem szabad megdőlnöd, mert a sóvárgás 1-2 héten belül minimálisra esik vissza. Az elalvás előtti sóvárgásra 2,5 mg diazepamot vegyél be. Minden nikotinos cuccot távolíts el a lakásodból és a passzív dohányzást is kerüld!

P.S.
"Nyár van, élveznem kell az életet, a szabadságom pedig akkor teljes ha elszívhatok egy szál cigit ha kívánom."
😆😂🤣
Majd akkor lesz teljes életed, ha végleg elhagyod azt a szart!
Egyet értek, nem egészséges hogy ezzel érzem teljesnek az életem..abszolút változtatnom kell ezen.
És köszönöm a tanácsokat!! Sajnos anyukám dohányzik, ami megnehezíti a dolgokat. Sokat iqosoztunk együtt, így elég nehéz mikor itthon vagyok és unatkozom…
De nem szabadna halogatnom szeptemberig, mert hogy akkor “több dolog elvonja a figyelmem” (egyetemre járok) hiszen a stressz is több ilyenkor.

en läncdohänyos voltam, amikor letettem akkoriban napi 2 doboz 30as piros Marlboronäl järtam...
egyik reggel nem vettem cigit es ugy mentem dolgozni, elszivtam a maradek 4-5 szälat a meloban, delben fölkurt a lusta kollega, ezert azzal a lendülettel szoltam a fönöknek, hogy aznap voltam utoljära mert fölmondok...
Munkahelyet vältottam, cigit azota sem vettem, ha kävezok vagy alkoholt iszom akkor sem kivänom... azota eltelt 10 ev...
az elsö 2 hetben kb bärkit torkon birtam volna harapni ha csunyän nezett räm... a 3. heten az akkor pärom vett nekem 1 doboz cigit, az az 1 doboz megvan azota is bontatlanul...

Na - kérdező - már sikerült?
A kérdés kiírása óta teljesen absztinens maradtál?
Igen!! Már sokkal könnyebb, sőt, nagyon jól érzem magam :))) Néha eszembe jut, vagy ha feszült vagyok jól esne 1 szál, de ezek a gondolatok 1-2 perc alatt eltűnnek már.
Elkezdtem sportolni, ez pedig rengeteget segít nekem. Levezetem a feszültséget és motivál hogy egészségesen éljek :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!