Derealizacio dohanytol? Alkoholl okozta pszichozistol utan lehet ilyen? 18/F
Okés szóval röviden a story. 2025 januárjában kezdtem dohányozni, 2025 egész januárjában ittam egy hónapig majd pszichózisom lett és pszichiátriára kerültem. Kijózanodtam stb… de a derealizáció itt maradt. Mindennap azt érzem, hogy mintha egy filmet néznék, vagy mintha egy álomban lennék vagy ilyesmi. Az egész világ sokkal szürkébb is. Tudom, hogy ilyet a füvesek élnek át de én sose füveztem csak dohányozok.
Néha azt se tudom, hogy ezt vajon a dohány okozza vagy perma fuckkoltam az agyam az alkoholos pszichózis miatt és örökké így leszek. Illetve nem a kérdéshez tartozik de néha visszatér a hanghallás is ami volt nekem a pszichózis alatt.
Szerintetek mit tudnék kezdeni ezzel a derealizációval?
Köszi

Lassan múlik el, de csak ha pihenteted az idegrendszered. A dohányzást is ritkítanod kéne.
Aljas, lassú, de el tud múlni. Fontos a jó pihenés.
1-es vagyok
Igen nem hinném hogy lenne köze hozzá. Én 16 éves korom óta dohányzok (19 leszek hamarosan) és sose tapasztaltam ilyet, mondjuk én aligha iszok mivel én se szeretem a mentális hatását, ellenben a cigi, nikotin inkább lenyugtat.
3as.
Köszi. Igen tudom, hogy a dohizásból is vissza kéne vegyek, csak hát nehéz mert ez is egy függőség. Remélem, hogy idővel jobb lesz:-))

Jogos.
De ha választhatok, hogy alkohol és nyugtatófüggő vagy dohányfüggő legyek, akkor bármelyik nap a dohányt mondom, ez legalább nem épít le mentálisan. Tudom, egy ideális világban senki sem függő semmitől, de nem egy ideális világban élünk sajna:-((

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!