Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Derealizacio dohanytol?...

Derealizacio dohanytol? Alkoholl okozta pszichozistol utan lehet ilyen? 18/F

Figyelt kérdés

Okés szóval röviden a story. 2025 januárjában kezdtem dohányozni, 2025 egész januárjában ittam egy hónapig majd pszichózisom lett és pszichiátriára kerültem. Kijózanodtam stb… de a derealizáció itt maradt. Mindennap azt érzem, hogy mintha egy filmet néznék, vagy mintha egy álomban lennék vagy ilyesmi. Az egész világ sokkal szürkébb is. Tudom, hogy ilyet a füvesek élnek át de én sose füveztem csak dohányozok.

Néha azt se tudom, hogy ezt vajon a dohány okozza vagy perma fuckkoltam az agyam az alkoholos pszichózis miatt és örökké így leszek. Illetve nem a kérdéshez tartozik de néha visszatér a hanghallás is ami volt nekem a pszichózis alatt.

Szerintetek mit tudnék kezdeni ezzel a derealizációval?

Köszi

júl. 1. 00:00
1 2
 1/12 anonim válasza:
Nemhiszem, hogy a cigitől lenne mivel nincs benne semmi olyan ami ezt okozná. Szerintem ez egy mentális eredetű probléma, amire max rásegít placeboként a cigi. Ha ez aggaszt téged és maradandó akkor keress fel egy szakembert, mert szinte biztos hogy nem a cigi miatt van
júl. 1. 00:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, én se tartom valósnak, hogy a cigi miatt lenne, csak pont akkor kezdődött mint a cigizésem. De ha belegondol az ember akkor logikus, hogy nem a cigi miatt van.
júl. 1. 00:27
 3/12 anonim ***** válasza:

Lassan múlik el, de csak ha pihenteted az idegrendszered. A dohányzást is ritkítanod kéne.

Aljas, lassú, de el tud múlni. Fontos a jó pihenés.

júl. 1. 00:27
 4/12 anonim válasza:
62%

1-es vagyok

Igen nem hinném hogy lenne köze hozzá. Én 16 éves korom óta dohányzok (19 leszek hamarosan) és sose tapasztaltam ilyet, mondjuk én aligha iszok mivel én se szeretem a mentális hatását, ellenben a cigi, nikotin inkább lenyugtat.

júl. 1. 00:32
 5/12 A kérdező kommentje:

3as.

Köszi. Igen tudom, hogy a dohizásból is vissza kéne vegyek, csak hát nehéz mert ez is egy függőség. Remélem, hogy idővel jobb lesz:-))

júl. 1. 00:38
 6/12 A kérdező kommentje:
4es. Igen engem is kvázi lenyugtat a cigi.
júl. 1. 00:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a hiánya bosszant fel, bro. És ezért csomó pénzt otthagysz, főleg az állam zsebében, bro.
júl. 1. 04:32
 8/12 A kérdező kommentje:

Jogos.

De ha választhatok, hogy alkohol és nyugtatófüggő vagy dohányfüggő legyek, akkor bármelyik nap a dohányt mondom, ez legalább nem épít le mentálisan. Tudom, egy ideális világban senki sem függő semmitől, de nem egy ideális világban élünk sajna:-((

júl. 1. 07:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Menj vissza a pszichiátriára, és kérj segítséget.
júl. 1. 09:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Miért? Amúgy tudom, hogy visszakéne menjek mert még mindig néha rámtörnek hallucinációk (hanghallás) így 4-5 hónap után is. De nem tervezek visszamenni, nem vagyok őrült. Nem segítettek csak begyógyszereztek amik elvitték a hangokat. De vicces, mert kettő antipszichót, egy antidepit szedek és így is néha (hetente párszor pár percig) rámtörnek a hangok. Igaz amit itt leírtam ebből arra következtet mindenki, hogy vissza kéne menjek de nemtom. Viccesek ezek a hangok én adom őket:-)))
júl. 2. 02:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!