8 éve teljesen leszoktam a dohányzásról. Már 2 éve az sincs, hogy bármikor rá tudnék gyújtani. Egyáltalán nem érdekel, nem foglalkoztat, eszembe se jut akkor sem, ha dohányzó embert látok. Nincs sóvárgás egyáltalán. Valami mégis berögződött?

Így köszön vissza az hogy dohányoztál és legbelül még vágysz a cigire.
Velem is ez van pedig már lassan 10 éve hogy leálltam és nekem 5 év kellett hogy elmúljon az hogy rágyújtanék érzés. Viszont én akkor is és sokszor mai napig ha nem is mindig de előfordul hogy azt álmodom hogy cigizek, meg a feleségem is gyakran csal ki a teraszra hogy cigizzek vele. Igaz a feleségem mai napig dohányzik nem tudott leállni úgy mint én, de így alap esetben nem zavar ha cigizik akár mellettem akár nem, nem érdekel, viszont álmaimban rendszeresen visszaköszön ez a dolog.
Egy ismerősöm aki már több mint 20 éve leszokott a cigiről mondta nekem azt hogy ez mindig is így lesz hogy vágyni fogok a cigi után akár csak álmomban de akár éber állapotban is sokszor rám jöhet, lehet 2-5 év múlva fog ez előjönni akár. Ő mesélte nekem hogy ennyi idő után sokszor hónapokig semmi, majd hirtelen rájön az hogy úgy rágyújtana és bármit megtenne egy szál cigiért, de nem gyújt rá mert, nem, de nagyon nagy önkontroll kell ehhez és bizony volt már vele olyan hogy azt álmodta hogy dohányzik folyamatosan úgy mint régen, és arra kelt fel hogy neki cigi kell most azonnal, aztán pár perc után ez elmúlt nála több mint 20 év után ilyenek jönnek elő. Szóval ez ilyen.
Azt hallottam már, hogy ez ilyen, hogy álmodni fogok róla. Mondjuk nem zavar, csak nagyon csodálkoztam.
Amikor leszokóban voltam, az elején ketten is hívtak, hogy gyújtsak rá velük - ők még akkor nem tudták, hogy mi a helyzet-, de nem mentem. Mert pontosan tudtam, ha akkor elszívok akár egy szálat is, akkor visszaesek - nem először történne meg. És hát már nem akartam, hogy megint kárba vesszen az egész kínlódás… Nagyon szerettem cigizni, csak a vége felé sokat fájt tőle a fejem, emiatt abba akartam már hagyni, nem volt könnyű egyáltalan.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!