Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit mondjak nekik?

Mit mondjak nekik?

Figyelt kérdés

Mar egy parszor megtudtak a szuleim hogy cigiztem talaltak is nalam. nem hagynak beken a temaval de ez az en dolgom az en egeszsegem. Most is megereztek rajtam es mondtak hogy ne tenyem. Ordibaltak is. Hogy mondjam meg hogy hagyjanak beken es ne szoljanak ha cigizek? Probaltam leszokni de nem ment es igy dontottem folytatom.

(Apa cigizik, anya nem)

Lecci segitsetek!!

(15L)

2016. júl. 3. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
18 éves korodig ők a felelősek érted, így addig azt teszed amit mondanak. Ha meg nem engedik hogy otthon dohányozz, akkor dohányzol olyankor mikor nem vagy otthon.
2016. júl. 3. 23:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Amit érdemes tenned: pl. olvass cikkeket a rövidtávú és hosszútávú egészségügyi hatásairól, hogy legyél tájékozottabb, ill. a helyi tüdőgondozóban ingyenes dohányzásról leszoktató program van, de ilyen máshol is van.

Nem akarok papolni, hogyan teszed magad tönkre, inkább olvass erről cikkeket, hátha beindít valamit benned és sikerül letenned.

Nem egészen a Te dolgod amúgy... Mivel sok-sok negatív állapottal / betegséggel szokott járni, ezért a családod, környezeted is szenvedő alanyai lelkileg / testileg / anyagilag.

Ezen kívül érdemes számolnod, mennyit költesz (más pénzéből), amit összegyűjthetnél és inkább viszont segíthetnéd a családod vagy spórolhatnál szórakozásra, sportolásra, autóra, lakásra, megélhetésetekre, ruhára...

A partnerek is könnyebben lelépnek, ha megérzik a dohánytól büdös bőrt (mivel beivódik), büdös szájszagot, dohányfüstös ruhát (mert akármennyire is kiszellőzteted, valamennyire mindig is érezni fogja a környezeted).

Sok sikert a leszokáshoz. Legalább Te gondolkozz egészségesebben, ha már az édesapád nem tudott (mert ő is dohányzik).

Mutasd meg magadnak és másoknak, hogy Te mástól vagy felnőttes, egyedi, értékes és leszoksz.

A Te döntésed, mennyire és hogyan akarod rövidtávon, hosszútávon negatívan befolyásolni a saját egészséged, mennyire és hogyan akarsz rossz érzéseket, lelki terheket okozni a családodnak az anyagi veszteség és az egészséged befolyásolása miatt.

Még egy utolsó gondolat: a kórházban millió fiatallal, idősebbel találkoztam, akik visszafordíthatatlanul megbetegedtek a dohányzás miatt. Fogalmad sem lehet arról ezt hányszor hallottam: "Ha tudtam volna, hogy tüdőrákos / gyomorrákos leszek / stroke-ot kapok, akkor soha nem kezdtem volna el a dohányzást sem fiatalon, sem idősebb korban"

2016. júl. 3. 23:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg újra előbb-utóbb letudsz szokni.
2016. júl. 4. 08:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem az a bajom hogy nem tudok leszokni.

Hanem az hogy apam allandoan mondja hogy ne csinaljam, mikozben o is dohanyzik. Tudom hogy azt akarja hogy en nem de en akarok ennyi.

2016. júl. 5. 18:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor igazándiból olyan válaszra vársz, hogyan tudnád elmondani nekik, márpedig Te dohányozni akarsz, fogsz és hagyjanak téged békén?
2016. júl. 5. 19:09
 6/6 hosszúhajú ***** válasza:
ahogy a vitátokat és a helyzetet olvasom, úgy látszik a sors ismétli magát. ennyi idős korában apukád is rászokhatott, az ő apja is tiltotta, de apukád sem fogadott szót. de megbánhatta. ezért korhol le most tégedet. te meg ugyanúgy legyintesz. 30 év múlva majd megbánod, és ha a gyereked dohányozni kezd, ugyanígy rászólsz. de ő neki tetszeni fog a bagó, és csinálja újra... és így tovább - míg el nem jön az a generáció, amelyik szót fogad.
2016. júl. 22. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!