Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
24 órás vérnyomásmérőt kaptam, de olyan irreálisan magas vérnyomás értékeket mér, hogy kb. csoda, hogy élek... minden mérés után megmérem a vérnyomásom a saját vérnyomásmérőmmel is. Míg az sztk-s vérnyomásmérő 210/106-ot mér, addig a sajátom 138/78-at. Az sztk-s vérnyomásmérő szerint egész éjjel 190-200 közti vérnyomásaim voltak nyugalmi állapotban... Persze a sajátom szerint normális értékeim voltak. Amikor a kardiológián mérték, akkor 123/86 volt, amikor a házi orvos mérte, akkor is jó volt... A mandzsetta véraláfutátsosra szorította a karom(tele lett lila foltokkal), sokszor letéptem volna, mert a végtelenségig pumpálja, a cső részre különösen ügyelni kell, mert nagyon könnyen szét jön...a mandzsetta igazából nem biztos, hogy az én méretem, úgy lett összeragasztva, hogy ne jöjjön szét amikor mér.
A 24 órás vérnyomásmérő hitelesített, bevizsgált eszköz. Azt nem tudom ekkora különbség miért van, de a 24 órásat fogják alapul venni valószínűleg.
febr. 18. 14:37
2/2 anonim válasza:
Elvileg 100%-ban megbízhatónak kellene lennie, de ha ilyen irrálisan magasakat mér, és véraláfutásosra szorítja a karod, az azt jelenti, hogy valami nem oké vele. Gondolom 1000 éves, nagyon sokat van használva, sz*r a mandzsetta. Az orvoshoz vidd a saját méréseidet is, és mondd el, hogy ez történt. Illetve ha már levették, mérd meg a sajátoddal a másik karodon is, nehogy aztán az egyiken ilyen magas legyen, a másikon meg alacsony (ha 20 Hgmm különbség van a két kar között, az bizonyos betegségeket jelezhet, amit komolyan kell venni).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!