Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kellett így megalázni?

Miért kellett így megalázni?

Figyelt kérdés

Régóta csúnyán köhögök, a háziorvos elküldött a tüdőgondozöba.


Először nem volt ott orvos, csak a műszeres vizsgálatokat végezték el a nővérek. Mondták, hogy majd az orvoshoz is menjek be legközelebb, amikor megyek az eredményért. Korábban volt egy műtétem, vigyem azokat a papírokat is, meg a másik, tartós betegségem papírjait is. Vittem mindent.


Erre, amikor mentem, egy arrogáns nővér nem akart beengedni az orvoshoz, hogy minek mennék be hozzá, már kiadta a papírt, a tüdőgondozói lelet negatív, haladjunk. Itt kétségbeestem. Mondom, de nekem azt mondták előző alkalommal, hogy be kell mennem, nem tudom, hogy mi a bajom, mindent megkapok, csak az információt nem. Durrogva levágta a papíromat, hogy JÓ! AKKOR BEMEGY! NEM FOGADTA EL A TÁJÉKOZTATÁST, AKKOR MENJEN BE! KINT VÁRJON, MAJD SZÓLÍTJÁK!


Kimentem, leültem, tényleg szólítottak. Bementem, ott ült a drnő. Elismételte azt, ami ott van a papíromon, mintha nem tudnék olvasni. Kérdezni nem engedett. Egy picit azért csak belevágtam a szavába: hadd kérdezzem már meg, mi a bajom? mitől köhögök egy hónapja, ha minden negatív? Rámripakodott: HÁT ÉN AZT HONNAN TUDJAM??


Pár mp-ig nem tudtam, hogy mit mondjak, úgy lefagytam. A számon volt, de már nem mondtam ki, hogy akkor ki tudja, ha nem a doktornő? Nem mondta el, hogy a porlasztót mikor, hányszor, mivel kell használni, csak porlasztó, porlasztó. Gyógyszert ne szedjek. Vissza mertem kérdezni, hogy miért? Hiba volt. Rámnézett megütközve, mint aki nem érti, HOGY MERTEM ezt megkérdezni, elkezdte csóválni a fejét, és idegesen mondta: azért, mert azt tenyészteni kéne, macerás, NEM MINDEGY? Már nem mertem mondani, hogy nekem nagyon nem mindegy, meg hogy elvileg azért vagyunk itt, hogy minden szükséges vizsgálat megtörténjen, ha kell, a tenyésztés is. Utoljára még azzal próbálkoztam, hogy előzőleg kérték a papírjaimat a műtétről meg a másik betegségemről, megmutassam? Mutassa. Mondtam, hogy letöltöttem az eeszt-ből (hivatalos eü felhő), itt van a mobilomon, és elővettem a mobilt. Itt felállt a drnő és azt mondta: NEKEM NYOMTATVA HOZZA. MAJD HA KINYOMTATTA.


ERRE SZÓ ÉS KÖSZÖNÉS NÉLKÜL OTTHAGYOTT ÉS KIMENT.

Néztünk egymásra a nővérrel pár percig bután, én szólaltam meg a kínos csendben, hogy akkor most mi legyen? Nem úgy vettem észre, mintha a kinyomtatottal vissza kéne jönnöm, hiába van kinyomtatva. Nővér: igen, ne jöjjön vissza. Ide ne.


És ennyi. Olyan megalázottan mentem ki, olyan megsemmisülve, mint még soha. Nem értettem, mi történik. És csak 1 függöny választotta el ezt a helyiséget a folyosótól, tehát mindenki végighallgatta a megalázásomat.


Egy másik, végre kedves nővér szánt meg és magyarázta el, hogy egyáltalán hogy kell használni a porlasztót, miután zavarodottan újra leültem kint, a folyosón, mert nem tudtam, hogy mit csináljak.


nov. 16. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem megaláztak, hanem bunkón viselkedtek.


Ennyi. Ne vedd magadra, itt ők voltak a tahók.

nov. 16. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nehéz, de ilyenkor fej felszeg, és kimész.


Erősítsd az önbizalmadat, a kiállásodat, különben még nagyon sokan kihasználják, hogyha kicsit bátortalanabb vagy - ez nem a te hibád, hanem az taplóságuk, de ettől még így van.

nov. 16. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez a szituáció ott és akkor megalázó volt. Főleg a szó nélküli otthagyás. És főleg azért is, mert mindenki végighallgathatta, mert nem volt ajtó, csak egy függöny. Sajnos én is hallottam másokat, ha akartam, ha nem. Velük nem bánt így a drnő.
nov. 16. 11:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Neki ez a dolga hogyvelmagyaràzzà sztem vagy felhuztàk csak te kifogtad rossz passzban volt .Ne vedd magadraajd lehiggad de am nem értem hogy akkor az ilyen minek dolgozik ebben a szakmában ha ilyen türelmetlen lekezelő bunkó .Mehetne a katonasagba parancsnoknak .
nov. 16. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vannak ilyen bunkók.

Ne vedd magadra. És nem is kell kellemetlenül érezned magad amiatt, hogy a folyóson hallották mások is. Hidd el, ők is úgy gondolták, hogy az orvos bunkó.

nov. 16. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem csak az orvosok lekezelők hallottam már hogy volt hogy a nővér volt bunkó a doki meg segítőkész bunkó.Multkor vizsgálaton voltam és ott a doki tudta a dolgát nem értetlenkedett türelmes volt a nővér meg bunkó egy egyszerű kérdésnél kiakadt .Nem tudom de sok helyen lehet az a probléma hogy emberhiànyvan és tulterheltek feszültek .Ezt hallom mostanában hogy kevés az orvos .
nov. 16. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Nemcsak bunkó, hanem konkrétan megalázó is volt. Sajnos ezt érzem, és nem tudom az okát.
nov. 16. 12:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Érthető, hogy bánt, ami történt. Nem tudod, mi a bajod, szeretnéd megtudni, kiszolgáltatott vagy, aztán nemcsak sz_rnak rád, de még bunkók is és ki is oktatnak.

De azért nem mindenki ilyen. Remélem, máshol kedvesebbek lesznek és megoldódik a problémád.

nov. 16. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez nem bunkó ,hanem paraszt viselkedés. Egyértelmű, hogy itt a személyzettel van a gond, nem veled és az is, hogy az ilyenek csak azért vannak még ott, mert más nincs, de effektíve gyógyítás amúgysem történik, a beteggel való kommunikáció kritikán aluli. Ez van, sajnos megtörtént, ezzel már nem tudsz mit kezdeni, legközelebb el kell őket kerülni, ha lehet.
nov. 16. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!