Meg nem szűnő Tarkó fájdalom egy pontban miért lehet?
Egy pontban hátul (jobbközép) fáj a tarkóm, körülbelül 2-3 hete kezdődött. Nem minden nap fáj, de majdnem mindennap. Nem emlékszem arra, hogy estem volna el. Nem hiszem, hogy rosszul feküdtem volna. Ahogy köhögök arra nagyon fáj. Tompa nyomás érzés. Nem lüktető. Folytonos, állandó.
Orvosnal voltam, aki megnézte van e pukli, nincs. Egyből mondta meghúzódhatott. Többet nem foglalkozott vele. De azért ez hátráltatja most a mindennapjaimat.
Szerintetek mit csinálhatok?
A pontos diagnózist csakis egy szakorvos tudja megállapítani, szóval fordulj hozzá!
Több oka lehet:
1. Izomfeszültség: helytelen testtartás, stressz, fizikai aktivitás, beakadt izom.
2. Nyaki gerincproblémák: porckorong sérv, gerincferülés.
3. Melléküreg-gyulladás: nyomást érzékeltsz a gyulladás miatt.
4. Keringési problémák: erek, idegek keringési problémái.
5. Cervicobrachialis szindróma: ez a nyaki gerinc problémái miatt van. Fájdalom és zsibbadás.
Ha köhögsz, akkor az a köhögés nyomást gyakorol, ami terheli az idegeket, izmokat.
De egy szakorvos megállapítja. Ahogy az előttem lévő is írta például egy neurológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!