Átlagosan mennyi ideig tart egy frontin, antidepresszáns kezelés a pszichiáternél?
Arra vagyok kíváncsi meddig írja fel és hogyan szoktat le róla miután úgy dönt hogy nem ír fel vagy csökkenti az adagot?
Magamtól mentem hozza elozoleg 0.5frontint és rexetint irt fel de azóta váltottam mirzatenre és 1mg frontinra

válasza:

válasza:10 évvel ezelőtt szorongással fordultam pszichiáterhez.
Már írta is a Frontin+Rexetin kombót.
Frontin 4X0.25 mg
Rexetin 20mg
kb 3 évig ezzel a dózisokkal gyógyszerezett.
A Frontin elkezdett nem hatni, jeleztem neki.
Erre felemelte 4X0.5 mg-ra.
Ismét 3-4 év eltelt.
Megemelte a Rexetint 30 mg-ra, a Frontint 4x1 mg-ra.
Csinált belőlelem egy benzodiazepin függő embert.
Hogy hogyan szoktatott le?
Sehogy.
Leépítési tervet nem tudott adni.
Annyit mondott a gyógyszefüggősség gyógyítása nem az ő feladata.
Ha akarom , ad egy beutalót a kórházba, addiktológiára.
Többet nem is írta ki gyógyszereimet, mondván, hogy benzodiazepin függő vagyok.
Na de ki is emelte folyamatosan a dózisokat éveken keresztül?
Én persze megbíztam benne, hisz ő az orvos , ő tudja , ha emelni kell.

válasza:2-es vagyok.
Annyi módosítás történt 2 hónappal ezelőtt, hogy - mivel nagyon durva lett a szorongásom, kértem, hogy esetleg írjon fel SSRI-t (amit régen is szedtem), de ezt nem akarta, felírt Rivotrilt, napi össz. 8 mg-ot... Ennyit nem mertem beszedni, de így is elfogyott egy hónap után, úgyhogy kértem Rivotrilt, erre azt írta, hogy nem ad, mert van Xanaxom... Hát, köszönöm, az már nem használt, és így a Rivót egyik napról a másikra kellett elhagynom. Természetesen rosszabbul lettem és még több Xanax kellett. :(

válasza:Az a durva, hogy a Xanaxot/Frontint maximum 2-4 hétig stabadna szedni.
Ez benne van a betegtájékoztatóban is.
Ha ennél hosszabb ideig szeded, kialakul a tolerancia , és növekszik a függőség kialakulásának esélye.
Az alorazolám ilyen. Gyorsan hat, gyorsan feleződik.
Még a rettegett Rivotrilnál is magasabb a tolerancia és függösségi potenciálja.
Most akit 10-20 évig rajta hagynak, azt a jóisten sem fogja tudni már leszedni a szerről.

válasza:Legalább fél évig szedni kell az antidepit, a hatása, ha jót sikerült kiválasztani, 8-12 hét után jelentkezik csak eleve. A nyugtatót az elején kb 1 hónapig, mert eleinte az AD felerősíti a tüneteket. Utána hónapok lejönni az AD-ről, mert csak nagyon lassan lehet leépíteni. És még ha sikerül is letenni, az eredmény kétséges, mert 10-ből 9x visszatér az alapprobléma. Úgyhogy a legegyszerűbb - ha nincs tartós mellékhatás - folyamatosan szedni a minimális szükséges adagban, én is ezt teszem. Tudomásul kell venni, hogy ennek is szervi oka van - hiába kommunikálnak sokszor mást - így kémia hatást kell kiváltani ellene, folyamatosan.
Amit nem szabad: kizárólag nyugtatóval kezelni. Na azt valóban emelni kell, a végén olyan magasságokba, amikor az ember már nem is önmaga lesz. Az AD-vel nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!