Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Van itt olyan akinek volt...

Van itt olyan akinek volt lézeres anyajegy eltávolítása? Nagyon fáj? Úgy tudom érzéstelenítőt adnak, "csak" az fáj. Azért is kérdezem mert a fejem tetején van az anyajegy... Utána hetekig "kötés " lesz a fejemen?

Figyelt kérdés
nov. 2. 20:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több is volt, nem vészes.

Picit csíp, ég, mikor kimegy az érzéstelenítő, utána meg viszket, semmi extra.

(Nekem a tisztálkodás volt a legneccesebb, mert nem csak víz nem érheti sokáig, de párában sem lehettem, én meg imádok meleg vízben fürdeni, főleg télen 🙃)

nov. 2. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amúgy egy pici ragtapasz-szerűség volt rajta (az a fehér színű, négyzetes fajta. Aztán mikor pár nap múlva kontrollra mentem, akkor azt is levettem már, a dokinő meg ezért külön megdicsért, hogy bátran hagytam szellőzni, mert az elvileg jót tesz a sebnek...
nov. 2. 21:04
 3/10 anonim ***** válasza:
13%
Nem nagyon szabad azt lézerrel leszedni.
nov. 2. 21:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mellkason volt. Kb 5 napig minden nap cseréltem rajta a kötést + octenisept. Amikor kimegy az érzéstelenítő a nap végén akkor fájdogál de semmiség. Amikor varasodik akkor viszket, de nem szabad piszkálni. Ennyi.
nov. 2. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Arcomról és a mellkasomról lett levéve, egyaltalán nem fáj, még utána se. Az injekció sem, ne izgulj. Max kellemetlen. Az egyetlen negatívuma, hogy a lézer miatt ahogy vágott, ilyen fura recsegő hangot hallottam, mert hát kb 5 centire a fülemtől végezték a műtétet. Gondolom ahogy a szöveteket elszakította és elégette egyszerre. Az bizarr volt. De amúgy ne parázz, 10 perc az egész, aztán mehetsz.

És igen, utána kötésed lesz, víz nem érheti varratszedésig, szóval aznap reggel ajánlatos a hajmosás, mert utána 1.5-2 hétig nem tudsz majd.

nov. 3. 07:44
 6/10 A kérdező kommentje:
5ös: az orvos azt mondta nincs varratszedés mert lézerrel lesz. Meg hogy moshatok utána hajat. Előző nap azért hajat mosok, így "jó pár napig" nem kell. :)
nov. 3. 09:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Lezernel nincs varratszedes, azért kell sebtapaszozni pár napig.
nov. 3. 13:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak pár napig kell rá sebtapasz?
nov. 3. 14:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Utána hány napig fáj?
nov. 6. 11:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Utána nem fáj szinte egyáltalán. Ha a fejeden van, nem valami zavaró helyen, napközben el is fogod felejteni, hogy van ott egy seb.
nov. 7. 01:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!