Mit lehet tenni ha sem a háziorvos,sem a szakorvos nincs a gyógyítás csúcsán?

válasza:Másik orvost keresni. Még mindig lehet élni az orvosválasztás jogával.
Én pl. átjelentkeztem másik körzetihez, még akkor, amikor lakcím szerint nem is oda tartoztam. Azóta újra változott a lakcímem, szóval, ha a mostanival sem lennék elégedett, újra megtehetném.)
Szakorvos pedig van több.

válasza:

válasza:

válasza:Az oké, hogy a háziorvos, szakorvos felkészületlen ezért te másikat választasz.
Na de mivan akkor ha hirtelen leszel rosszul és a mentős felkészületlen? Neki nem mondhatod, hogy menjen el és jöjjön értem másik mentős. Pedig ezen hamarabb múlhat az életed. Amikor háziorvosnál vagy, vagy szakorvosnál kontrollon akkor azért általában nem vagy életveszélyben, így van időd átjelentkezni másikhoz. De amikor a mentő jön érted visítva akkor ott már nem lesz idő válogatni.
Ja és csakhogy szemléltessem: mentős lehetsz pár hónap alatt asztalosból, de egy orvos mire szakorvos lesz 8-10 évig tanul és általában csak ennek szenteli az életét.
Persze kérhet egy mentős is segítséget magasabb szintű egységtől de ott is maximum egy 4 évig tanult ember fog kijönni és ő már nem tudja ezt tovább fokozni, ő a szakma csúcsa, rajta múlik minden miközben olyan életveszélyes beavatkozásokat végezhet amivel el veszi a légzésedet, felnyitja a mellkasodat, akár meg is császároz stb stb....
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha egy mentősre rá bízzuk az életünket aki tizedannyit tanult mint egy orvos akkor milyen jogon nem bízunk meg egy orvos szakvéleményében aki sokad annyit tanult?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!