Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Reggeli éhomi vércukor vizsgál...

Reggeli éhomi vércukor vizsgálat előtt szabad-e kávét inni?

Figyelt kérdés
vérvétel

ápr. 23. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:
11%
Én szoktam. Természetesen csak tisztán. Se cukor, édesítő, se tej. Semmit nem fog befolyásolni.
ápr. 23. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:
7%
Üresen biztos. Gondolom.
ápr. 23. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
NEM! A koffein is hatással lehet a vércukorszintre, sőt. Egyénfüggő, valakinek nagyon megdobja a cukrát, valakinek kevésbé, de mindenképp hatással lehet rá. Itt nem arról van szó, hogy mit raksz bele a kávéba, hanem magáról a koffeinről. Nem szabad.
ápr. 23. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Dehogyis...Nem szabad. Csak tiszta vizet, viszont azt kell is iszogatnod, hogy jöjjön a vér rendesen,ne sűrűsödjön be.

Az éhgyomri vérvétel éhgyomorra van. De hogy ezt felnőtt embereknek miért kell külön elmagyarázni......

ápr. 23. 22:30
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Semmit nem szabad, csakis sima vizet.
ápr. 23. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
ápr. 24. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Inkább aludj helyette.
ápr. 24. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Terheléses vércukor vizsgálat megkezdése előtt ujjbegyből mért éhgyomori cukor 6.9 volt, a leleten a 0 perces éhgyomori glükóz hogy lehet 4.2?

Háznál vettek vért és kicsit félek, hogy esetleg összecserélték a vér mintákat. A hölgy elég szétszórt volt reggel, a labor papíromat is elhagyta. Lehetséges ilyen eltérés? A többi értéket sem egészen értem, de nyilván konzultálok majd orvossal. 0 perces glükóz 4,2...

Éhgyomri 5,2 vércukor milyennek számít?

Laborvizsgálat mérte éhgyomorra 5,2 Az baj, ha étkezés után 1,5-2 órával sem ugrik sokkal feljebb, csak olyan 5,6-5,8 körülire?

Terhességi cukor terhelésre ki hogyan készült, az azt megelőző napokban?

Sziasztok. Voltam a napokban terhelesen de magasak lettek az értelem. Viszont a doki szerint azért, mert a vizsgálat előtti napokban betegség miatt alig ettem valamit, így a cukor lesokkolta a szervezetemet. Most figyelek rá hogy elegendő mennyiséget egyek, de már nem tudom mi a jó.

Ha vérvétel előtt eszik valaki azt látják az eredménynél?

Nyilván megemelkedik a vércukorszint, vas, inzulin stb., de meg tudják állapítani, hogy azért magas az érték mert ettem vagy azért mert a szervezetemben nincs rendben valami?

Adhatott fals eredményt ha terheléses vércukor vizsgálat alatt megittam 1,5 liter vizet?

Nemrég terheléses vércukor vizsgálaton voltam, ahol mivel nem szóltak megittam a vérvételek közt 1,5 liter ásványvizet. Legnagyobb meglepetésemre kimondottan alacsony lett minden eredményem, pedig szinte minden inzulin rezisztens tünetem megvan. Lehet, hogy az ivás...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!