Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szívritmuszavar ami csak...

Szívritmuszavar ami csak sportolás közben jelentkezik? Megoldás, hozzáállás, javaslat?

Figyelt kérdés

Viszonylag aktív életet élek, 20 perce egy kispályás foci közben kb.20 percig nem egyenletes tempóban vert a szivem, ezt a nyaki ütőeremen tudtam megfigyelni, nagyon megilyedtem, de mentőt nem hívtam, lejjebb ment a pulzusom, majd beállt a normális sinus ritmus. Más tünetem nem volt.

Azóta egyszer volt még egy fél perces epizód, amikor nem találta a ritmust, illetve néhány extra ütés elenyésző mennyiségben.

Voltam kardiológusnál, 98%ban struktúrálisan nincs gondja a szivemnek, hypertrabekulizált bal kamra, ami miatt MR-re küldött. Ami a ritmuszavart illeti, amíg nem tudja hogy pitvari vagy kamrai volt az esemény, nem tudunk mit kezdeni.

Lemondtam az UltraBalatont, nem merek azóta futni, focizni.

Szeretnék maratont futni, továbbra is sportos életmódot folytatni.

Annyi azért mellékesként hozzájön, hogy hajlamos vagyok a szorongásra stb..

Gondolkoztam esetleg hogy túl magas a vérnyomásom sportolás közben és az okozza, mivel csak magasabb pulzusnál jött elő. Konditeremben általában kivörösödök.

Mit tud tanácsolni, aki tapasztalt hasonlót, hasonló cipőben jár?

A kardiológus azt mondta sportolja minél többet.

De egyszerűen ha ez előjön akkor nem tudok önfeledt lenni.

Köszönöm!

ápr. 28. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen megoldást, hozzáállást vagy javaslatot vársz itt amatőröktől? Miért nem a kardiológus tanácsait fogadod meg?
ápr. 28. 11:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy jo ideje mar hogy a terdem miatt nem tudok focizni, de az szamomra igy is eleg erdekes hogy valaki 20 perc kispalyas foci alatt 20 percig kepes a nyaki utoeren szivritmust regisztralni es meg azt is megfigyelni ahogy "sinus" lesz belole.
ápr. 28. 12:03
 3/10 AzImi ***** válasza:
Sportolj tovább, de csökkentsd az intenzítást. Fuss lassabb tempóval és nem kell olyan sok kilométer. Ha focizni mész akkor legyél inkább védő vagy kapus azt is lehet professzionálisan csinálni és mégse annyira megerőltető. Ezenkívül keress egy jó sportorvost, aki további hasznos tanácsokat tud adni, ha felmérte az állapotodat!
ápr. 28. 12:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Gondolom, a kardiológus azt is elmondta, hogy milyen sportot ajánl, mit szabad. Általában magas intenzitású mozgást nem lehet és konditeremben sem lehet nagy súlyokkal dolgozni. Közepes intenzitás és kisebb súlyok kondiban. De az orvossal beszéld meg, hogy konkrétan mire gondolt.
ápr. 28. 12:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sokszor folyamatosan, 24/7-ben van szívritmuszavarom, vagyis a csuklómon (és persze ugyanígy a nyakamon) nem egyenletes a pulzus, néha teljesen összevissza, néha csak szünetek vannak benne, percenként akár 10-nél is több. Ki van vizsgálva, nagyrészt pitvari pótütések okozzák. Az ultrahang szerint strukturális eltérés nincs. Szédülést, gyengeséget, ilyesmit nem okoz. Sportolhatok vele amennyit akarok, és sportolok is. Külön utána is olvastam, ezek a fajta pótütések nem szoktak közvetlen életveszélyes állapotot okozni. Ezt azért írom, hogy lássad, nem feltétlenül kell ennyire megijedni, a szívritmuszavar nem minden válfaja veszélyes.

Azt nem értem, hogy terheléses EKG-t nem csinált az orvos? Ezt nem írtad. Mert könnyen lehet hogy ott lehetne reprodukálni a jelenséget, és akkor rögtön kiderülne, mi történik valójában, ártalmatlan mint az enyém vagy tényleg valami veszélyes dolog.

ápr. 28. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:
5 Plusz a holter vizsgalat, eppen az eseti, nem provokalhato zavarok kimutatasara. Csak mint vizsgalt paciens mondom, nem mint orvos.
ápr. 28. 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem légzési arritmia lesz az oka , más néven respiratori sincs arritmia.
ápr. 28. 13:27
 8/10 anonim ***** válasza:
*respiratori sinus arritmia
ápr. 28. 13:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem sokszor folyamatosan, 24/7-ben van szívritmuszavarom..."

Erre van a pacemaker

ápr. 28. 13:29
 10/10 anonim ***** válasza:

*nem feltétlen erre van a pacemaker , a pacemaker az alacsony sebességü (bradycardia) arritmia-k ra van , kivéve az ICD-pacemakert Ami a kamrai (magas) ritmuszavarokra van.

A kevésbé veszélyes ritmuszavarokra különböző gyógyszerek vannak.

ápr. 28. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

A nővérek hozzáállása csak felénk felháborító?

A szó szoros értelmében hagynák megdögleni a betegeket. Sajnos több osztályon sikerült tapasztalatot szereznem, betegként és hozzátartozóként. De nem csak én vagyom ezz így. Haverom gyereke is bent volt, mesélte hogy a párja majdnem neki ment a nővérnek, pedig ő...

Mennyire általános a “nekem csak a Pfizer kell” hozzáállás?

Ti is gyakran találkoztok ezzel? Hetente 125 ezer ember beoltására elegendő érkezik csak belőle, és van még több, mint 1 millió oltásra váró regisztrált. Ráadásul egyre többen regisztrálnak. Így sokat fog az várni, aki csak ezt fogadja el, és arra számít, hogy majd a...

Miért van az, hogy a kórházi orvosok, nővérek, ápolók nagyobb része egészséges, sportolt, meg úgy általánosságban "jól" néz ki?

Ők ott bent olyan dolgokat látnak, amitől pozitívabbá válik az élethez való hozzáállásuk?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!