Nem óriás kognitív disszonancia ez Magyarország részéről?
Mi előtt belemennék leszögezném: semmi köze a politikához amit akarok kérdezni a munkavállalás kapcsán lenne egy kérdésem.
20 éves fiú vagyok mostani tanévben fogok érettségizni,
Elmentem a toborzói irodába tartalékosnak
Mivel nekem volt egy bajom ami miatt csontvelő transzplantáltak de ennek lassan 4 éve, direkt megkérdeztem hogy kell e behoznom valami papírt leadnom nyilatkozatot, azt mondták nem kell.
Jött az alkalmassági napja. Ekg vérnyomás pszichológia rendben volt, a papírt megkaptam hogy nem véglegesen de alkalmatlan vagyok a szolgálatra, bementem megkérdezni, mi az indoka mert mégis szerettem volna tisztában lenni, a válasz annyi volt hogy friss vérképet nem hoztam be. Itt lettem nagyon pipa mert nem mondta nekem senki ezt de oké lesz egy másik időpont 2 héten belül az újabb alkalmasságira.
Elmentem vérvételre bevittem a leletet a toborzói irodába ott a főhadnagy közli hogy már kettő orvos nézi a leletemet valamiért majd annyiban hagytuk hogy majd hívnak ha tudnak.
Megjegyzésnek: panaszmentes vagyok nincs bajom beültetett szerv tökéletesen működik a lelet alapján.
A másik eset:
Haverom jelentkezett mozdonyvezetőnek
Őt is elutasították mert egyszer volt bent fejfájással a sürgősségin.
Kérdezem én: ha tényleg hiány van mindenből akkor mire egyes embereknél ez a nagy orvoskodás? Odamegy 30 ember azt eldogadnak 3 embert mert a többinek valami nem volt jó.
Volt egy ember akit a személyiség zavar miatt utasítottak el a katonai szolgálattól, az oké és logikus, de hogy engemet ezért?
Könyörgöm ez a legnagyobb ökörség amit valaha hallottam.
Ennyire orvosos világot nem basztam életembe.

válasza:Örülj neki, hogy így alakult.
Egyáltalán nem ingyen pénz az, amit annak gondoltál, hogy kaphatsz onnan.

válasza:2
Ha dolgozni akarsz, akkor tanulj ki egy szakmát.

válasza:2
A tartalékos katonaság NEM munkaviszony.

válasza:

válasza:

válasza:Minden munkakörnek meg vannak a maga alkalamssági kritériumai. Van aki alkalmas valamire, van aki nem. Van aki balett-táncos lesz van aki focista, van aki tanár, van aki mérnök. Ennek vannak egészségügyi oldalai is.
És egy csomó szakma esetén nem véletlen a magas egészségügyi követelmény, mert az eü állapot kihathat a munkavégzésre. És mindig is voltak alkalmassági követelmények, volt amikor kevésbé vették komolyan, volt amikor jobban. Pl. a római korban ijjász nem lehetett az aki rövidlátó volt. Huszár a 18.-19. század hadseregeiben nem lehetett az aki alacsony (ld. "megüti a mértéket" moindás). Ezt el kell fogadni, és fel kell fogni, hogy az embernek vannak fizikai korlátai. Ha magadtól nem sikerül van erre pszichológus aki ezzel foglalkozik. És mind a katonaságnál, mind a mozdonyvezetésnél meg vannak (ismertek) az alapvető eü. követelmények. Ha kérdéses akkor egy orvosi bizottság majd dönt. Viszont ez sok esetben a jelentkező érdeke is, mert vannak olyan eü. kórképek ami után egy sályos maradandó sérülés, esetleg halál kockázata megnő. És ezt senki nem akarja bevállalni, hogy "X Y meghalt szolgálat teljesítés közben mert..."
További kérdések:
Zsibbad a lábujam meg a talpam.
Pl. Posterisan krémet
Milyen hatásai és mellékhatásai voltak?
Elöző héten enyhéb megfázással voltam a dokinál, Pénteken visszamentem, valamivel jobban lettem, így lezárta a táppénzt. viszont a hétvégén lettek újabb tüneteim, ha viszameygek hétfőn, hogy nem vagyok jól, újra fel tud venni táppénzre? nem fog szólni semmi a háziorvos?
Barátnőm jövő héten kezdi a kezelést és szeretnék neki összeállítani egy csomagot, amiben olyan dolgok lennének, amik segíthetnek neki a kezelés után. Esetleg valami tippek? Kinek mi segített?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!