Ha lejárt a TB biztosításom (eü) és letiltották a kártyát, akkor a körzeti orvos ki fog állítani számlát az ellátásért, vagy egyáltalán el sem lát?
Figyelt kérdés
2014. máj. 13. 12:26
1/3 Cartilago válasza:
megteheti, de ha rendes, akkor nem fog. de a gyógyszertárban is kérhetnek tőled többet, mert nem jár a gyógyszerekre tb támogatás, és pl labor és ultrahang, és szakellátás sem jár. Ha még csak most járt le, akkor érdemes fizetni magadnak. ha nem, mindenért számlázni fognak. ha mondjuk fél év múlva lenne egy műtéted, vagy csak szeretnél ellátást, akkor is ki kell fizetned visszamenőleg egyben az összes elmaradt hónapot. havi kb 7000 ft-ot(legalábbis tavaly kb ennyi volt)Szerintem az rosszabb.
2/3 A kérdező kommentje:
Az a rendszerben az érdekes, hogy, ha befizetek, akkor a következő hónap 1. -től vagyok biztosított, ezzel elismerik, hogy, visszamenőleg nem érvényes a befizetés, viszont mégis visszamenőleg kérik, vajon mire ? Hiszen nem is vettem fel szolgáltatást, ha pedig számlával igazolnék egy szolgáltatást, pl. vérvétel, akkor végképp ellentmondásos lenne, arra a korábbi időre még egyszer befizettetni is, senki nem gondolt erre a törvényhozásban, amikor adó módjára kezdték szedetni visszamenőleg a pénzeket ?
2014. máj. 13. 19:27
3/3 anonim válasza:
Kérdező, nagyon igazad van. Ha csak a jövő hónaptól veheted igénybe a szolgáltatást? Egyébként úgy tudom, hogy semmilyen esetben nem tagadhatják meg az ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!