Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem utal be? Megteheti ezt?

Miért nem utal be? Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Voltam vérvételen, pajzsmirigy alulműködésem van, elmentem endokrinológushoz (magán) aki ezt el is kezdte kezelni de a vérvételes papír alapján mondta hogy mennem kell majd hematológiára (ő nem tud beutalni mert nincs szerződése ezzel a kórházzal, ne kelljen fizetnem érte ha már van tb-m), mert magas a fehérvérsejt-, lymfo- és monocyta számom. Rá is írta a papíromra a háziorvosnak amellé hogy írhatja majd a gyógyszeremet hogy: lássa mindenképpen hematológia!!

Elvittem a papírt később a háziorvoshoz és mondtam hogy szólt a doki erre: jaj nem kell az, nagyon elővigyázatos a XY doktor úr... amúgy is volt hematológia a vérvételen.

De az csak az alap volt, a doki meg szerintem a direkt irányú kivizsgálásra gondolt, hogy ez mitől lehet.

Hamarosan újra mennem kell kontrollra, szóljak újra?

2016. júl. 4. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Akkor ezt megszívtad, mert ha a magándokinak nincs szerződése a korházzal, akkor jogköre sincs felülbírálni a háziorvost, aki szerint nem kell vizsgálat. Értsd: a háziorvos szava dönt a kettő közül.
2016. júl. 4. 19:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Szívd a háziorvosod vérét, hívogasd, zaklasd hogy adjon beutalót. Ha ez kell neki akkor csináld. A te egészséged.
2016. júl. 4. 19:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Két dolgot tehetsz, elmégy maszekba a hematológushoz is, vagy szakítasz a magán endokrinológusoddal , és egy tb -vel rendelkezőhöz mégy át.

Magándoki csak másik fizetőshöz utalhat, a tb pénzt így nem fejheti / fejhetné, amikor őt külön megfizetted.

2016. júl. 5. 16:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Sajnos a magán endokrinológussal azért nem szakíthatok mert nálunk annyira nincs a szakrendelésen orvos, hogy 1év a minimum várólista. Próbáltam bejutni, de tavasszal azt mondták hogy jövő évben lesz már csak előjegyzés, addig várni tudok csak. :\ Addig viszont nem várhatok a kontrollokkal.

De lehet jobban járok a magán hematológiával valóban, mert a háziorvosom az egy éves endokrinológia várólistára is vállat rántott hogy ez van akkor.

2016. júl. 5. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!