Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek be merjem adatni...

Szerintetek be merjem adatni a novemberben 13 éves lányomnak az oltást?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A lányom novemberben lesz 13 éves, és nagyon gondolkozok az oltáson. Most, hogy újra menni kell iskolába és elkapja a deltát, komolyabb bajai is lehetnek. De az oltásról sem olvastam jókat és még eléggé az alján van ennek az egésznek, ha lenne 15-16 éves nyugodtabb lennék. Én orosszal vagyok oltva eléggé rosszul voltam tőle. A Pfizerről, amit ő kapna, olvastam meddőséget, szívizom gyulladást stb. Szerintetek mi lenne a jó döntés?

aug. 29. 13:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim válasza:
90%
NE!
aug. 31. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/68 Istvan35 ***** válasza:
10%

Kedves kérdező!

Ne hallgas ezekre a mélysötét barmokra, innen látszik mennyi sok hülye ember van evben az országban, hogy ennyi az oltásellenes konteós.. Tudomány kategóriába sokkal hasznosabb válaszokat kapsz, oda azért nem csak ilyenek írogatnak, tessék:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..


Itt ízekre lett szedve minden egyes állításuk! Uazudnak, ferdítenek, pánikot keltenek, de egyetlen érvük nincs ami megállná a helyét!

aug. 31. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/68 anonim ***** válasza:
75%
32 Akik nem oltatták magukat ők keltenek pánikot, mert látják mi történik gyerekeikkel barátaikkal.? Pánikkeltésnek azt nevezném, hogy másfél éve rettegésben tartják az embereket, naponta vészmadárként száll nyunyoka hangja. Ha ez nem lenne elég, és nem mindenki szarta össze magát jön az erőszak a kényszerítés. A vicc, hogy mi az emberek a tömeg a hatalom, és mégis pár ember terrorizál, de nem hiszem, hogy sokáig. Kezd elfogyni a cérna. Mindegy, hogy direkt megosztották az embereket, hogy gyengék legyünk, a fele is elég, mikor már borul a bili.
aug. 31. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/68 anonim ***** válasza:
63%
És az oltottak közül akik a saját bőrükön tapasztalták, az oltás kellemes hatását, az a 1-1,5 millió ember se fogja kérni a harmadik negyedik ötödik oltást.
aug. 31. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/68 Istvan35 ***** válasza:
18%

"Egyébként meg könnyű eldönteni, hogy mi a jó választás. Hallgass a belső hangra, ami néha alig hallható, máskor szinte ordít. Az nem fog becsapni. Számomra az előző írásaidból nyilvánvaló, hogy mit súg az a belső hang."


Az ilyen tudománytalan ökörségeknek az ezotéria kategóriában lenne a helyük, nem itt! Ez egy tudományos kérdés, itt nem belső hangokra, meg nem is a szomszédnénire, meg mindenféle pletykákra kell hallgatni, hanem az orvostudományra! Az oltás bizonyítottan hatékony, ezért szükség van rá. 90-95 százalékos hatékonyságú, vagyis ha beoltatod magad, rögtön ennyivel kevesebb az esélye annak, hogy lebetegszel. Oltás nélkül meg csak abban bízhatsz, hogy nem kapod el, ha pedig elkaptad, akkor már csak az immunrendszeredben. Sajnos sokan ráfaragtak ezzel, mivel a fertőzöttek nagyjából harmada szenved valamilyen elhúzódó, nem túl kellemes tünettől (post-covid), köztük jó magam is! A halálozási ráta pedig a 2-3 százalék között mozog, ami egyáltalán nem kevés, hiszen már több mint 4,5 millió ember halt bele világszinten! És csak töredékük halt volna bele oltással.


Kedves kérdező! Miért kéne végigszenvedned a vírust, ha van ellene hatékony oltás, amivel töredéke lesz az esélye annak, hogy súlyos tüneteid legyenek? Az oltásnak az a célja, hogy felkészítse a szervezetet a vírus ellen az által, hogy a vírusnak bizonyos alkotóelemeit juttatja a szervezetbe. Így nem fogja váratlanul érni a valódi vírus, hanem már a fertőződés pillanatában fel tudja ismerni, és rögtön védekezni tud ellene. Oltás nélkül ez tudod mennyi idő? 2 hét! Mire a szervezet egyáltalán védekezni tud, ez idő alatt szabadon terjesztik akár tünetmentesen is! Ezért nem kéne felelőtlen lenni, mert oké ha neked épp szerencséd van, és semmi bajod tőle, meg oké hogy a gyerekeket kissebb eséllyel öli meg, de ki tudja hány emebert fertőztök meg közben, és azok közül hánynak lesz valami baja. Arról nem is beszélve, hogy így folyamatosan teret engedünk az újabb mutánsok létrejöttének, amik újabb és újabb járványhullámokat indítanak el! És könnyen lehet, hogy majd az egyik épp a gyerekeket fogja veszélyeztetni a legjobban! Ezek a valódi kockázatok, nem úgy mint amiket az oltásellenesek pánikbetegségükben ideokádnak. Amikor egy oltásellenes habzó szájjal mondja, hogy ez meg az halt bele az oltásba, meg lebénult, meg a fene tudja miket talának még, azokat nem kell elhinni. Ezek csak pletykák, nem hiteles információk, semmi valóságalapjuk nincs, csak pánikkeltésre jók. Ha hiteles információt akarsz, akkor hallgass a szakmára, ott valódi kimutatások vannak klínikai vizsgálatok alapján, statisztikákkal alátámasztva. Egyedül ez ad teljes képet. Ezek alapján pedig az oltás nagyon hatásos, mivel töredékére csökkenti a kockázatokat.


Nem kell tehát félni az oltástól, nem kell összeesküvéseket gyártani, csak simán bízni kell az orvostudományban, ami már eddig is temérdek veszélyes vírus ellen fejlesztett ki hatásos védőoltást, és még fog is a jövőben. A covid csak egy újabb a sorban.

aug. 31. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/68 anonim ***** válasza:
79%
Egészséges? Jó az immunrendszere? Ha ezekre IGEN a válasz, akkor a válasz NEM!
szept. 1. 03:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/68 anonim ***** válasza:
59%
Érdemes megnézni a FB-on a "Pfizer mellékhatások" csoport bejegyzéseit. Eszméletlen, miket írnak.
szept. 1. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/68 Istvan35 ***** válasza:

"Egészséges? Jó az immunrendszere? Ha ezekre IGEN a válasz, akkor a válasz NEM!"


Már előző válaszomban is rávilágítottam, hogy rohadt nagy felelőtlemség ez a gondolkodás, mert lehet neked épp nem lesz bajod a vírustól, de akinek tovább adod annak annak meg lehet hogy pont lesz! De nem csak emiatt kellene mindenkinek oltakozni, hanem azért is, mert így sosem lesz vége a járványhullámolnak:


"A vakcinák nem csak azokat védik, akiket beoltanak velük, hiszen lelassítják a vírus terjedését, idővel aztán lejjebb viszik az új fertőzések arányát és így megvédik a társadalom egészét is. Ezt a szélesen értelmezett hatékonyságot vakcinahatásnak (impakt) hívják a szakemberek. A legnagyobb hatásúnak e téren a himlő elleni vakcina bizonyult, mivel az azt eredményezte, hogy az 1970-es években a vírus eltűnt. De a klinikai vizsgálatokban a rendkívülien magas hatásosságot (efficacy) mutató vakcinának is igen csekély lehet a hatása (impakt), ha végül az a helyzet áll elő, hogy kevés embert oltanak be vele... „A vakcinák nem mentenek életet – csak a vakcinációs programok képesek erre” – állítja A. David Paltiel (Yale School of Public Health).


A járványügyi szakértő és munkatársai nemrégiben modellezték a koronavírus elleni vakcinák bevezetését. A modell kiterjedt az egészen magas hatékonysági arányú vakcinától az alacsonyabbakra, de azt a tényezőt is figyelembe vette, hogy milyen gyorsan és milyen széles körben terítik az oltóanyagot a pandémia továbbra is kritikus időszakában.


Az eredmény a modellező dr. Paltiel számára is meghökkentő volt. Amikor ugyanis a modellezés során azt nézték, hogy sikerült-e gátat vetni a fertőzés terjedésének, csökkent-e a kórházba kerülések vagy a halálesetek száma, úgy találták, hogy a vakcina szétosztásának, terítésének, célba juttatásának sikere, eredményessége legalább annyit nyomott a latban, mint a vakcinának a hatékonysága. Tanulmányuk eredménye kifejezetten aggodalommal tölti el tehát az epidemiológus dr. Paltielt, mivel úgy véli, az USA-ban a mai napig nem tettek meg mindent, hogy a felkészültséget megnyugtató szintűnek lehessen nevezni. „ Kezdünk kifutni az időből. A program sikere szempontjából az infrastruktúrának (az infrastruktúra hatékonyságának) legalább akkora szerepe lesz, ha nem nagyobb, mint a vakcina hatékonyságának” – figyelmeztetett."


[link]

szept. 2. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/68 anonim ***** válasza:
66%

"Már előző válaszomban is rávilágítottam, hogy rohadt nagy felelőtlemség ez a gondolkodás, mert lehet neked épp nem lesz bajod a vírustól, de akinek tovább adod annak annak meg lehet hogy pont lesz!"

Ne röhögtess már!! Hogy a francba adnám tovább a "vírust", ami nincs bennem?? 😃 Adok neked 100 Forintot az üres pénztárcámból. De hogyan?? 😃


Az én meglátásom erről az egészről röviden ennyi:

Egyszer valahol kitalálták ezt a vírus dolgot, még az is lehet, hogy az influenza vírust erősítették meg valami laboratóriumban, és valahogyan elterjesztették a világban, mert ez nem egy természetes dolog. Emellett, úgy kommunikálják ki, hogy iszonyú pandémia van, és csak keltik a pánikot a média által, az átlagember meg jól beszopja, és megy az agymosás azok közt, akik nem gondolkodnak, csak mindent elhisznek, amit a média állít! Ez egy politikai dolog, hatalmas pénzek vannak mögötte, és nagyon sokan halnak bele, célzottan. Hogy ezzel mi a céljuk, nem tudom. Népírtás? A gazdaság redukálása? A túlnépesedés csökkentése? Nem tudom a válaszokat, mint senki más, és ez SOHA nem fog már kiderülni.


Nem kell egyetérteni ezzel, de én (mint a legtöbb oltásellenes) nem akarunk senkit a magunk oldalára állítani, hogy ne oltasd be magad, de ti igen!! Illetve, a barátnőmet kértem, hogy ne menjen oltásra (mert azért, ha megbetegszik az kihatással van rám is), és úgy tűnt, hogy bele is megy, de másnap felhívták, hogy várják az oltásra, és ment és beadatta magának az első oltást. Addig úgy gondolkozott, mint TI, hitt az agymosásnak. De a második oltást már nem kérte. Főleg, hogy az apja abba halt bele. A barátnőm mostanában narkolepszia-féle tüneteket produkál, ami "természetesen" nem összehozható az oltással, de azért ott van a gondolat, hogy talán mégis. 🤔 Persze, bizonyítani nem lehet.


"De nem csak emiatt kellene mindenkinek oltakozni, hanem azért is, mert így sosem lesz vége a járványhullámolnak"

Ennek akkor lesz vége, ha a politikusok úgy akarják! Van ebben még 5-10 év… Tudtommal, az influenza hidegebb időben támad, és nyáron szó sem volt a vírusról. Most, hogy kezd hideg lenni, most már elkezdik újra kommunikálni a vírus témát. Nagyon érdekes, és nagyon unalmas már!!


Több olyan tömegrendezvényen voltam 2020-ban, közel a karantén után, ahol esélyem lett volna elkapni ezt a szart. Tavaly több barátnőm is volt, akiktől esélyem lett volna elkapni ezt a szart. Megismerkedtem új emberekkel, akiktől esélyem lett volna elkapni ezt a szart. De valahogy még lázas sem lettem soha. Úgy tudom, és ezt többen is megerősítették, hogy az RH nullás vércsoport az ellenállóbb, és ez van nekem. Ja, és ne felejtsem el megemlíteni, hogy van egy olyan dolog a birtokomban, amiről sokan már megfeledkeztek. Úgy hívják, hogy stabil immunrendszer, és nem félek használni. 😉 Maszkot soha nem hordtam utcán, max. csak olyan belterekben, ahová nem engedtek volna be maszk nélkül. Mindig "merész" voltam, illetve nem is merész, hanem úgy közeledtem emberekhez, mint a "vírus” előtt, normálisan, természetesen. Kézfogásban, ölelkezésben, csókban nem gátolt meg ez a mondvacsinált vírus. Én úgy élem a napjaimat, mint "előtte". Egyedül az oltottaktól tartok kicsit, mert ki tudja mi van bennük. És igen, a barátnőmben is van egy adag, nagy sajnálatomra, de Vele nem tudok távolságot tartani, mert szeretem.


A média egy NAGY HATALOM, amit el akar hitetni az emberekkel, azt el is hiszik. Ha egy anya be akarja adatni a 13 éves lányának az oltást, beadatja. Szerencsére, már elindult benne a KÉTELKEDÉS. De mi van akkor, ha az az anya minden kétséget kizárva hisz a vírusban, hisz az oltásban? Kérdés nélkül beadatja a lányának az oltást, és ne forduljon ilyen elő, de mi van akkor, ha a lányának baja lesz tőle, vagy súlyosabb lesz a dolog? Akkor az az anya megroppan, és rögtön kételkedni kezd az egészben. Én úgy vagyok vele, hogy addig jó, amíg nincs bennem az a lötty, mert ha bennem van, ki tudja mit okozhat bennem. Féltem az életemet! A Kormány és a Média ezt használja fel az emberek ellen, hogy "de mi van akkor, ha elkapom a vírust?". Na, igen, de ki kérdőjelezi meg, hogy a kísérleti stádiumban lévő vakcinától el lehet-e kapni valamit? Megbetegdhetünk-e tőle? Meghalhatunk-e tőle? 🤔Iszonyú nagy, globális propaganda folyik!!! A saját anyám is oltatott, és buzdítana, hogy tegyem meg én is. Ha olyan befolyásolható lennék, mint kamasz koromban, már rég "mintapolgár" lennék, aki megkapta az oltást, és mehetnék fogorvoshoz, ami most nem igazán elérhető, max. egy kamu pcr teszt után, ami sok ezer forint.


És ide a végére egy "szép" gondolat:

“Ha elég sokat ismételgetsz egy hazugságot, igazsággá válik”. Ez a bölcsesség egyébként már régóta ismert, még a nácik propagandaminisztere, Goebbels is előszeretettel alkalmazta, és ez nem ismeretlen a mi "vezetőink" előtt sem…


🤑

szept. 2. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/68 anonim ***** válasza:
István 35 Nem zavar az a tény amit a főpapotok Rusvai is beismert az oltott is fertőz!!!Kit védsz te meg?? Senkit!
szept. 2. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!