Mitől lehet a folyamatos alacsony vérnyomás, kisebb szédelgések?
21 éves srác vagyok, vékony testalkattal. Kb. 3-4 hónapja jelen van nálam az a tünet, hogy folyamatosan alacsonyak a vérnyomás értékeim. Mostanában sokszor méregetem, 3 különböző gépen is szoktam mérni…
Egy pár eredmény ezekből: 111/50 - 118/51 - 118/71 - 109/54 - 102/64 - 108/59 - 97/61 (Nem időrendbeli eredmények)
Mit tehetnék, vagy hova forduljak ezzel? Munka, séta, vagy egyszerű egy helyben állás közben sokszor érzem azt mintha szédülnék kicsit.. Illetve sokszor olyan érzés van a fejembe mintha nem kapna elég vért az agyam, vagy mintha feszülne vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg.. 1 hónapja csináltattam nagy labort, minden eredményem rendben volt. Hova tovább? Háziorvosom 1-2 alkalommal mérte, de érdekes módon akkor jó a vérnyomásom mindig mikor orvos méri.. De viszont itthon, munkahelyen folyamatosan alacsony.. Mit javasolnátok, mit csináljak?

Iszol, eszel, mozogsz eleget?
Egy kardiológiai kivizsgálás nem ártana. Ha magától nem ad kérj beutalót.
Vannak akiknek alapból alacsonyabb a vérnyomásuk, de ha tüneteid vannak mellé akkor nincs így rendjén és ki kell vizsgálni.

a sorrend a következő:
5 napos vérnoymásnapló reggel-délben-este
háziorvos
kardiológus
neurológus
endokrinológus
(nálam endokrin volt a probléma, az utolsó lépcsőn derült ki hormonális panellel)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!