Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Én 16 évesen, ha 2-3 naponta...

Én 16 évesen, ha 2-3 naponta megiszok egy-egy doboz Red Bull-t, akkor lesz valami bajom vagy ennyi még belefér?

Figyelt kérdés

ápr. 25. 08:35
1 2
 11/20 kriszpo ***** válasza:

10:

Úgy érzem meg lettem szólítva, bár a 9-es nem én vagyok (de egyet értek vele)

Itt nem csak a betonozásról van szó. Itt egy 16 éves tiniről van szó és a videóban is a tinik energiaital fogyasztásáról. Én arra céloztam, hogy egy tininek igazából szükségtelen az energiaital, mert ők még nem tudnak úgy igazán elfáradni, kimerülni mint egy felnőtt, akinek még a fáradtsága ellenére is teljesítenie kell a munkahelyén, a családban,...

Amikor én tini voltam (90-es évek közepe-vége) én is elfáradtam nem egyszer. Talán még jobban is, mint a mostani tinik, de túléltem energiaiatl nélkül is. Pedig a vörös bikát Mateschitz bácsi már '92-től árulta Magyarországon. (Bár, akkor még nem volt annyira ismert a fiatalok körében.)

És igen, a tinik nagy része az íze, a rövid felpörgető hatása (koffein) miatt issza, nem azért, mert annyira fáradt és még teljesíteni kell valahol.

Nem gondolom azt, hogy egy tini ne ihatna meg 1 doboz enegrgiaiatalt hetente 1-2 alkalommal. Inkább arról van szó, hogyha valaki a rabjává válik (mint a ciginek, kávénak, alkoholnak, drognak) és RENDSZERESEN és NAGY MENNYISÉGBEN fogyasztja, az annak előbb-utóbb a szervezetére gyakorolt negatív hatását fogja érezni, legyen az egy felnőtt vagy egy tini.

A napi 2-3 óra alvás sem egy életbiztodítás. Ha a szervezet nem tud rendesen pihenni, regenerálódni, akkor annak hosszú távon negatív hatásaival kell számolni. Érdemes elgondolkodni, hogy miért nem megy a 6-8 óra/nap alvás!

ápr. 28. 07:51
 12/20 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 9es és abszolút hergelés/szarkazmus volt. A tinik is eltudnak fáradni mentálisan mindenkinek az a legnagyobb fáradtság amit életében megtapasztal, ha az iskolában való lét akkor az. Eléggé stresszesek tudnak lenni a mai fiatalok, de abban igazat adok hogy ezen a helyzeten az energiaital semmit se segít.
ápr. 28. 09:02
 13/20 Senior Séf ***** válasza:
Belefér, de jót nem teszel vele magadnak.
ápr. 28. 14:25
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha jól olvastam megszavazták, hogy 18 éven aluliak már nem vehetnek majd energiaitalt. ( nagyon helyesen ) Szóval a kérdésed kérdező immár irreleváns. Évi 1et se igyál. Ha már koffeinre vágy, inkább egy minőségi kv.
ápr. 30. 08:06
 15/20 anonim ***** válasza:
14. Azt hiszed, hogy nem fogják megoldani a fiatalok a dolgot? Főleg egy 16-17 éves?
ápr. 30. 12:00
 16/20 anonim ***** válasza:
#15 Tudom, hogy megoldják. Cigit is megoldják. Iskola mellett lakom, naponta látom, hogy 10-12 évesek dohányozva vonulnak.
ápr. 30. 18:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Helyesen tették, hogy megszavazták! Ha már a fiataloknak nincs annyi esze, hogy óvják az egészségüket, akkor legalább a felnőttek óvják magukat a lökött gyerekük miatti felelősségtől.

Egyébként elmúltam 50, de még meg sem kóstoltam az energiaitalt. Miért ártanék magamnak azért, hogy gazdagítsam az energiaitalok gyártóit? Tudnátok erre elfogadható érvet mondani?

máj. 1. 00:07
 18/20 kriszpo ***** válasza:

17: Én 40+-os vagyok és én sem rajongok az energiaitalért, de volt olyan időszakom, amikor muszáj volt. Kávét nem szeretem, kólát ritkán iszok.

A szülői felelősség annyiban merül ki, hogy a szülő felvilágosítja a gyereket és nem vesz neki. Ennél többet nem tud tenni. A gyerek viszont már ha rákapott (akár cigi, alkohol, energiaital, drog) nehezen tud leszokni róla, és pont ezért szerzi meg magának titokban.

Ha valaki tart az energiaitaltól. Nem meri kipróbálni, mert konzervatív azzal nincs semmi baj. Gondolom van még jó pár újdonság amit nem mersz kipróbálni, pont emiatt.

Ártani nem ártasz vele, mert ha annyira ártalmas lenne, akkor nem is forgalmazhatnák.

Miért gazdagítsd az energiaital-gyártókat? Ennyi erővel miért gazdagítanál bármely más élelmiszergyártót?

Ez rossz irány.

máj. 1. 08:39
 19/20 Meton ***** válasza:
Szerintem túlzás, hogy erre rendeletet hoztak. Ez azzal is jár, hogy az automata pénztárnál is meg kell várni a pénztáros igazolását. Apró kellemetlenség, de emiatt fix, hogy kevesebb energiaitalt vásárolnak.
máj. 1. 09:35
 20/20 anonim ***** válasza:
"Jól" teszed, mert spórolsz a nyögdij intézetnek, mert nem éled meg a nyugger kort!
máj. 1. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!