Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szorongás okozta magas vérnyom...

Szorongás okozta magas vérnyomással mit tudtatok kezdeni?

Figyelt kérdés

Aki érintett benne.Otthon is kicsit magas általában 145-150 hmm körül,de orvosnál meg van 200 is...

Szervileg nincs bajom.Frontintól egész jól rendeződik,de ez is csak otthon,dokinál automatikusan kiugrik,bármit csinálok nem használ.Frontint orvos írta fel.Csak hát nem megoldás,hogy ezen éljek.

Valami tapasztalat?

máj. 5. 06:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szorongasra vannak sokkal jobb gyogyszerek is, ne csak hazirovoshoz menjel ezzel. Es magas vernyomasra is, ha tuneti kezeles kell. Pszichiater es kardiologus. Persze varni kell, de a magas vernyomassal es frontinnal ki lehet bekkelni addig, de frontint ne szedjel sokaig es ugy hagyd abba ahogy majd mondjak, fokozatosan.
máj. 5. 08:43
 2/2 anonim ***** válasza:
A "fehér köpeny" szindróma ismert jelenség, ezt le szokták vonni az orvosok a mért vérnyomás értékből, csak ez minden páciensnél eltérő értékű lehet, amit viszont nem tudnak pontosítani....
máj. 5. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Normális ez ennyi idősen?

Alapból egy stresszes ember vagyok szüleim elváltak amikor kicsi voltam most 19 éves vagyok, dolgozok, tanulok. A sok stressz és szorongás miatt szedek vérnyomáscsökkentőt és Ssrit így egész jó a helyzet. Az önértékelésemmel sosem volt és sosem lesz baj, normális...

Szorongás okozhat ilyen magas vérnyomást?

26 éves vagyok, 76 kg, nem dohányzom, egészségesen táplálkozom, minden nap futok. Ennek ellenére a vérnyomásom jobb karon az esetek többségében 150-160/80-90 körül mozog (a bal karomon lényegesen alacsonyabb, ott majdnem hogy normális, általában 130-140/70-80 körül...

Előfordulhat, hogy komoly szív - és/vagy érrendszeri problémám van? (22 évesen esélyek? )

Az a helyzet, hogy az utóbbi időben elég stresszes volt az életem, de egy egyetemi vizsgaidőszakban ez nem meglepő szerintem, azonban most észrevettem magamon, hogy nagyon megviselt a dolog. Egy ideje sokszor kell mély levegőt vennem, vagy ásítanom, valamint enyhe...

Magas vérnyomàs kivàlthat szorongàst, depressziót, menstruàciós zavarokat?

Tavaj és az az elötti évben még eléggé megszenvedtem.Időnként hirtelen elkapott a szorongàs,szomorúsàg.Ok nélküli síràs.Ezen kívül gyakran volt köztes vérzésem.olyankor rosszul voltam szorongtam,ideges voltam,ràzott a hideg.Akkoriban napi fél Nevotenst...

Tanácstalan vagyok. Valami ötlet?

Mar lassan egy eve minden napos hanyingerem van. Voltam vele pszihologusnal, tudom tudom pszihiaterhez kene mennem de 17 vagyok es ahova a beutalot kaptam nem fogadnak mert 17 vagyok. (iden leszek 18) Szoval bongeszgettem a netet mert megmertem a vernyomasom (147 volt)...

Orbáncfű teát, vagy orbáncfű jellegű készítményt fogyaszthatok CSAK magas vérnyomás kezelésére?

Mert amire elsősorban ajánlják depresszió, szorongás az nekem nincs.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!