Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kissé elmozdult csigolyán és...

Kissé elmozdult csigolyán és némi porckopáson hogyan lehet segíteni?

Figyelt kérdés

Orvos szerint a 3-as csigolyám kicsit el van mozdulva, és befigyel egy kis porckopás is.

A gyógyszeres kezeléseket legutoljára hagynám. Minden más megoldás érdekel, hogy legalább ne romoljon tovább, esetleg jobb is legyen.

A tüneteim: időnkénti hátfájás, valamivel nehézkesebb mozgás.

39f

máj. 6. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Csontkovács, kiropraktőr.
máj. 6. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Én már öreg vagyok, így megpróbáltam az SMR hengert, és rendbejött, de ez elég kockázatos, rosszul is járhattam volna. Kérdezd meg az orvost, hogy lehetne helyretenni.
máj. 6. 22:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem porckorongsérvből kialakult egy kb. 1 centis előrecsúszás az L4-5 csigolyám között. Speciális gyógytornával tartom karban már több éve.

Egy gyógytornász tanította be a gyakorlatokat és heti 1-2 alkalommal, 30-40 percig csinálom. Mindezek mellett, ha nehezebbet emelek vagy kihagyok pár hét tornát rögtön jelentkeznek a tünetek. Szóval inkább csak szinten tartani tudom, de én már 60+ vagyok.

máj. 7. 02:02
 4/5 anonim ***** válasza:
+ még egy szavazat a gyógytornára.
máj. 7. 07:38
 5/5 anonim ***** válasza:
2+ azt elfelejtettem megírni, hogy naponta tornázom. Gyógytornából átvett gyakolatokat is beépítettem a reggeli tornámba.
máj. 7. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Honnan tudom h porckopásom van vagy vmi komolyabb?

Úgy vagyok/voltam vele,h csak túl terheltség miatt fájnak a térdeim, ezért nem akarok orvoshoz menni még. De már tudom kipihenten is fáj és van mikor kirobban vagy nem tudom mihez hasonlítsam. Ha elmegyek orvoshoz, megtudja mondani mi baja akkor is ha nem tudom...

Porckopásom vagy ízületi gyulladásom van, honnan tudhatom meg biztosra?

Fáj a csuklóm, csak nem tudom hogy kopás vagy gyulladás-e?

Lehet ilyen fiatalon porckopásom?

Már egy éve fáj a derekam egy ponton, viszont mostanában már annyira, hogy járni is csak sántítva tudok. Nemrég pedig a térdeim alatti rész is elkezdett fájni... ez lehet porckopás? Az orvos azt mondta, hogy ez egyik lábam teljesen befelé van fordulva, így lehet...

Használ vagy árt a mozgás ha porckopásom van?

heti 5-ször járok táncra. egy táncóra általában 1-2 óra között van. melette néha szoktam futni heti 1-szer

Gyógytornász hallgató vagyok és a szakdolgozatomat írom a SOTE-n. Vannak itt olyanok, akiknek Patellofemorális fájdalom szindrómája van?

(Magyarán, akinek fáj a térde - sportolás, túlterhelés miatt kialakult - porckopásos dolog miatt. )

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!