Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbetegek melyik a jó...

Cukorbetegek melyik a jó injekciós tu suliqa inzulinos tollhoz?

Figyelt kérdés
Eddig novo fine 8 mm tűt használtam de most nem volt a gyógyszertárban olyan. Micro fine 8 mm tűt kaptam. Raprobaltam a tolerancia és lőttem belőle egy spriccet tehát működik. Nem tudom mi a különbség de nagyon érdekelne hogy mi benne a Micro.

jún. 3. 13:17
 1/1 Csabi34 ***** válasza:
100%

Az inzulinos tollak tűi szabványosak. Mind a NovoFine (gyártó: Novo Nordisk), mind a BD Micro-Fine (gyártó: Becton Dickinson) ugyanazzal a nemzetközi szabvány szerinti csavarmenettel csatlakozik, ezért gyakorlatilag minden tollra felcsavarható – így a Suliqua tollra is. Ezért tudtad gond nélkül felhelyezni és lőni vele egy próbafröccsöt.

A fő különbség igazából a gyártó és a márkanév, nem maga a működés:

NovoFine – a Novo Nordisk tűi

BD Micro-Fine – a BD (Becton Dickinson) tűi

A "Micro" szó a Micro-Fine névben nem valami titokzatos összetevőt jelent – egyszerűen márkanév, ami arra utal, hogy nagyon vékony, finoman csiszolt (mikro-vékony) tűkről van szó. Tehát nincs benne semmilyen plusz anyag vagy hatóanyag, csak a tű maga. A „fine" mindkét névben a vékonyságra/finomságra utal.

A hossz (8 mm) megegyezik, de a tűknek van egy másik fontos jellemzője is: a vastagsága, amit G (gauge) értékben adnak meg (pl. 31G, 32G). Minél nagyobb a szám, annál vékonyabb a tű. Érdemes megnézni a doboz oldalán a G értéket mindkét tűnél, és összehasonlítani. Ha ugyanaz a G szám (pl. 8 mm × 31G mindkettő), akkor lényegében teljesen egyenértékűek számodra. Ha eltér, lehet hogy az egyik picivel vékonyabb/vastagabb – ettől az injekció érzete kicsit más lehet, de mindkettő ugyanúgy biztonságos.

jún. 4. 00:03

További kérdések:

El vagyok hízva és dohányzom és piálok is. Meg fogok halni fiatalon ?

42 éves vagyok. Eléggé el vagyok hízva. Borozni szoktam elég sokat és napi 1 doboz cigi. Félek,hogy a szívemmel baj lesz. Hamarosan meghalok ? Szívinkfartustól félek nagyon.

Ez lehet trombózis?

19 éves vagyok és tegnap buliba voltunk. Már ma délután éreztem hogy egy picit fáj a jobb vádlim most estére pedig ha leülök vagy fekszek és felkelek alig bírok elindulni úgy fáj de pár lépés után már jobb. Ha fekszek és egy nagyon picit érzem. Külsőleg semmi nem...

Minoxidil vélemények?

Mennyire biztonságos, nem a kapszulás meg egyéb formákra gondolok, csak valami olyan amit a fejbőrön tudok alkalmazni. Akinek van benne tapasztalata kérem írja meg. Régebben elkezdett ritkulni a hajam talán a góc miatt is lehet, mert a családban nem jellemző ez, az...

Indokolt ezzel sürgősségire menni?

Egyenes hát szindrómám van, már 2-3 hónapja eléggé fáj a derekam, el is mentem orvoshoz aki ezt a diagnózis adta. Háziorvos volt, most várok államiba időpontra, hogy legyen róla szakorvosi papírom is és mehessek gyógytornára, de a várólista legalább 2-3 hónap. Az...

1 hónapja nem iszok, előtte 11 évig minden este ittam, utóbbi években vodkát, napi 2-3decit?Viszont...

A vapsolot már nem szívom, de a poco-t nem bírom letenni még, és tudom hogy nagyon káros. Anyám mindennap rágja a fülem emiatt, nem érti meg hogy sokat ittam, és nehéz, és a másik függőségem nem bírom meg lerakni, sok lenne a kettő együtt. N Szerintetek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!