Escitalopram - ennyire lehetetlen elhagyni?
Mamám szedi kb 3 éve, naponta felet, és most elkezdte elhagyni, de nagyon finoman, csak minden harmadik nap felezve 1 hónapig, aztán minden második nap felezve, ebből most jár le az újabb 1 hónap, viszont azóta elszállt a vérnyomása.
Addig minden oké volt, de mióta elkezdte csökkenteni, össze vissza ugrál neki 150-160-as értékekre.
Létezik, hogy az ilyen lassú csökkentés is ezt okozza vagy ez csak egy véletlen egybeesés?

válasza:5-nek
Naponta fél szem az a lehető legkisebb adag.
A mamád gyógyszere nem "benzo", amiről csak nagyon keservesen lehet lejönni, hanem egy SSRI, amit a legkisebb adagban szedve hosszabb távon is lehet szedni, amíg a panaszokat okozó helyzet meg nem oldódik.

válasza:10.
Ez csak egy szubjektív vélemény. Támaszd alá a kártékony hatást.

válasza:Simán elhagytam 1 év után, orvossal egyetértve a mellékhatások miatt.
Nem kellett beszélgetni stb,csak felnéztem,és utána abbahagytam.
jó lenne, ha neki is könnyen menne, de hát úgy tűnik, nem.
oké, orvos, de hát nem mehet hetente vissza a neurológushoz :) a neurológus szerint jó lenne elhagyni, a kardiológus szerint meg jó lenen szedni, mert szerinte az hat a legjobban a vérnyomására.
hát tudja a fene már, mit gondoljunk.
fogalmam sincs, mennyire nehéz vagy sem, de ahogy hallom, és itt is azt olvaosm, hogy nagyon egyénfüggő.

válasza:13 vagyok
Elírta a telefon...
*Nem kellett felezgetni

válasza:#13 Akkor neked valószínűleg nem is volt olyan problémád, amire szedted és ezért voltak csak mellékhatásai.
Ha az agyad kémiája fel van borulva, ezek a szerek segítenek, hogy helyreálljon az egyensúly. Ha ez megtörtént és hirtelen elhagyod, akkor bizony komoly elvonással kell számolni, majd visszaeséssel.
Ha te, állításod szerint, egyből letetted úgy, hogy semmi bajod nem lett, akkor eredetileg sem volt (legalábbis fizikálisan nem, tehát az agyad kis "átvivői jól működtek). Ezért is volt, hogy csak mellékhatásokat érzékeltél, javulást nem.

válasza:

válasza:16!
Súlyos depresszióra szedtem öngyilkossági késztetéssel..

válasza:18 vagyok
De rögtön kaptam utána a Brintellixet.
Mivel azt írtam, hogy le kellett CSERÉLNI a durva mellékhatások miatt.
Szerintem egyszerűen hülyeség,amit írsz! A pszichiáterem szerint a legtöbb betegnél vannak mellékhatásai.
Ráadásul és nagy dózisban szedtem, 1.5 szem naponta. Teljesen kiütött, annyira, hogy csukott szemmel mentem a járdán.
A Brintellixxel ilyen problémám nincsen,egy éve szedem.
Kapcsolódó kérdések:
Több hónap várakozási idő. Régen minden héten lehetett menni rendelés időben.
Beszéltem vele erről és tényleg látom hogy próbálkozik mert jövőhèten már edzőterembe is fog menni. (Az ő esetében az elhízás miatt lehet) De nyilván ez egy hosszabb folyamat, és még ha az oldalán is alszik az sem segít. Nem lenne "gonosz" ez miatt ha kiköltöznék a...
Az aktív fertőzöttek közül kevesebb mint százan vannak kórházban. Akinek nem olyan súlyos a betegsége, hogy kórházi kezelést igényeljen, az (elenyészően kevés kivételtől eltekintve) egy hónap alatt bőven meg szokott gyógyulni. Az elmúlt egy hónapban összesen nagyjából...
(nem akararom) a modern vilag elol szinte lehetetlen megszokni, mi lehetne ra a megoldás? Lehetséges a mai vilagban a halalodat megrendezni, mint kozember? Ha igen milyen mod van rá?peldaul ugy csinalni mintha kocsival belehajtottal volna melyvizbe es csak a kocsid van...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!