Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Első nőgyogyászti vizsgálat....

Első nőgyogyászti vizsgálat. Mire számítsak? Hogy zajlik?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 19 éves vagyok és jövő hónapban lesz az első nőgyószati vizsgálatom és nem tudom hogy zajlik ebben szeretnék segítséget kérni hogy mire számítsak. Szűz vagyok nem élek nemi életet. Első ilyen alkalom lesz. Anyukámmal nem jó a kapcsolatom így vele nem tudok erről beszélni. (Pcos-gyanú)

Semmit nem tudok erről hogy milyen

júl. 4. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Az orvos el fogja kérni a korábbi leleteidet (legalábbis illene), megkérdezi, mik a panaszaid, milyen jellegű a vérzésed és mikor volt az utolsó. Ez fontos, mindenképp tudd az időpontot. Megkérdezi azt is, hogy élsz-e nemi életet és légy őszinte, mondd el, hogy nem.

Szüzeket nem szoktak kacsával, hüvelyi ultrahanggal, manuálisan vizsgálni, csak ha elkerülhetetlen a panasz jellege miatt (de pl mintát lehet venni a hüvelyből kacsa nélkül is). Hasi ultrahangra készülj inkább és valószínűleg fog kérni laborvizsgálatot, lehet, hogy elküld endokrinológushoz is, hogy nézze meg a hormonjaid.

Hüvely helyett szoktak végbélen keresztül vizsgálni, ha nagyon muszáj. Ez rossznak hangzik, de nem vészes, inkább kellemetlen.

Tinédzser nőgyógyászatról egy cikk, szüzekről is szó van benne:

[link]

júl. 4. 21:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget
júl. 4. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Bemész, megkérdezik, mi a panaszod, mikor volt meg a mensid, mikor jött meg először, ilyesmi. Aztán mondják, hogy vetkőzz le az öltözőben, vagy paraván mögött. Jó lenne, ha bővebb szoknyában mennél, akkor csak a bugyit kell levetni. Ha nadrágban mész, akkor egy hosszabb felső legyen rajtad, mer az nagyon kellemetlen, ha az öltözőből pucér alsó testtel kell a vizsgálóig menni, meg ott sem tudod takarni magad, amíg lehet. A vizsgálat nem tartozik a kellemes dolgok közé, de fájdalomtól nem kell tartanod. Kellemetlen, mert széttárt lábakkal kell ott feküdni, de ez még a többször szült nőknek is kellemetlen. Ki lehet bírni, és nem tart soká. Az orvos mondja, ha kész, és fel lehet öltözni. Akkor lekászálódsz a vizsgálóasztalról -esetleg segít is az orvos- és felöltözöl. Aztán elmondja, hogy mi a helyzet. Mielőtt bemész a rendelőbe, menj el pisilni, üres legyen a hólyagod, és vizsgálat közben ne emeld fel a fejed, mert megfeszül a hasizmod, de ezt úgyis mondaná az orvos.

Amikor én voltam kb 16 éves szűz lányként először nőgyógyásznál, mindent mondott előre, hogy mi fog történni, mire számítsak. Nagyon tapintatos volt, ma is hálával gondolok rá.

júl. 4. 22:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Az szuper ha jo emlékként maradt meg benned. Hogy nem bunkó volt. Köszönöm a segítséget
júl. 4. 22:21
 5/8 anonim ***** válasza:
24%
Mondd,hogy szűz vagy, másképp fog vizsgálni. Gyors lesz, pár perc, néhány kérdés és mehetsz is. Nem fog végbélbélben vizsgálni ez hülyeség.
júl. 4. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Annyira unalmas már ez a “vÉgBéLbEn ViZgGáLnI hÜlYeSéG” hisztériád itt a gyíkon (mert szerintem te háborogsz az összes hasonló kérdés alatt is). Nem, nem az és a linkelt orvosi cikk (nem nők lapjás) is leírja, hogy igen, LEHET rá szükség, ha valaki szűz. Nem kell automatikusan, de egy alternatíva és nem fáj, nem ciki.
júl. 4. 22:57
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Engem sem vizsgáltak végbélen keresztül. Hüvelyen keresztül vizsgáltak, kacsa nélkül, tapintással.
júl. 4. 23:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha valamilyen vizsgálatot nem szeretnél (kacsa, manuális, hüvelyi uh) előre jelezd. Semmit nem kell elviselned, amit nem akarsz. Ez fontos.
júl. 5. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Milyen vizsgálatra számítsak ?

16 vagyok első nőgyogyászati vizsgálatra megyek.Panaszom hogy 2 hónapja nem jött meg.

Első fogamzásgátló felírásnál mire számítsak?

Először megyek nőgyógyászhoz, gyógyszert szeretnék felíratni. Számíthatok egyből rákszűréses vizsgálatra? Vagy csak vérvétel, hasi ultrahang? Előfordulhat hogy meg sem vizsgál csak felírja a gyógyszert a feltett kérdések után? Sztk-ba mennék.

Nőgyógyászati vizsgálatnál milyen kérdésekre számítsak?

Utolsó menstruáció időpontján, illetve, hogy van-e panaszomon kívül miket fog még kérdezni a nőgyógyász? Ugye a szexuális életemet illetően nem fog faggatózni azon túlmenően, hogy nem vagyok szűz? A melleket is megvizsgálja? Aznap frissen borotválva szoktatok menni, hogy ne legyen szúrós?

Hogyan fog kinézni az első nőgyógyászati vizsgálatom? Mire számítsak?

Mivel először készülök nőgyógyászhoz, így nem igazán tudom mire számítsak. Alapjáratban nagyon félek és tartok tőle. Menstruációm után, egy héten keresztül folyamatosan barnázásom, véres folyásom van, s volt példa arra is, hogy égő érzést érzek vizeléskor. Nem...

Mire számítsak ilyen tünettel nőgyógyászati vizsgálaton?

Sziasztok! Holnap megyek dokihoz mert 2napja zöldes folyásom van. Mire számítsak,fáj a vizsgálat?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!