Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Zugivó lettem. Van vagy volt...

Zugivó lettem. Van vagy volt így más is ?

Figyelt kérdés
Nem szeretem a társaságot. Inkább itthon borozgatok egyedül és közbe zenét hallgatok meg internetezek. Elég sok bort meg szoktam inni. Viszont amikor már ittas vagyok akkor bemegyek a kocsmába is és beszélgetek. De józanul kerülöm a kocsmát és az embereket. Van vagy volt igy más is ?
júl. 18. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen.
júl. 18. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

3 évig csináltam, közben jött egy családi probléma, így ezért is tartott eddig. Otthon se csináld mert pillanatok alatt alkoholista leszel, amit magaddal szemben tagadni fogsz, de addigra már mások fogják rajtad látni.

Ha mész boltba italt ne vegyél, foglalkozzál értelmes dolgokkal, és kösd le magad, ha valami miatt boldogtalan vagy, akkor is tiszta aggyal gondolkodj, ne az legyen a megoldás hogy mérgedben iszol.

Józanul ugyanúgy szántam az alkesz földönfekvő, kocsma előtt balhézó embereket, és magamba néztem hogy ha így folytatom előbb-utóbb így végzem én is, ezt meg nem akarom, így is hullik a magyar ember, nem kell még rásegíteni szerintem a piával.

júl. 18. 18:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy alkoholista vagyok. Semmi nem köt le.Unalmamba iszok. Az legalább boldogít. Amúgy nem lennék az.
júl. 18. 20:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Ismerős érzés...
júl. 18. 20:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Voltam, igen, és átkozottul nehéz volt leszokni róla, de teljesen az uralta az életemet, csak a pia körül forgott minden, alig vártam, hogy ihassak munka után, stb.

Nem azért szoktam le, mert belehalhattam volna, hanem mert nem akartam így élni: függőként, remegve várni hogy végre egyedül legyek a borral-sörrel.

Évek óta száraz alkoholista vagyok, életem legjobb döntése volt letenni a piát.

júl. 19. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Zugivó alkoholista szobatárs? Mondanom kéne emiatt valamit neki?

Van egy szobatársam, aki igazán nem a barátom, de ez a második év, hogy együtt élünk az egyetemi koliban, mert igazából hasonló az időbeosztásunk, nem zavarjuk egymást, néha beszélgetünk, de igazából csak elvagyunk. Annyira nem jár el sehová, viszont egyre gyakrabban...

Melyik a kevésbé rossz? Ha egy zugivó a gyerek, vagy megmondja egyenesen hogy elszívunk pár füves cigit, meg sörözünk?

Nem egy angyal, ő így nőtt fel, ilyen a baráti köre, viszont segítőkész, van igénye a szépre, és jóra.

Mit gondolhat az az ember, aki ismeri az exemet és leszólja, hogy sörfüggő, miközben öszejön velem, de ő, mint utólag kiderült, zugivó?

Máig tagadja. De már reggel piaszaga volt sokszor. Vagy amire hazaértem munkából, ebéddel várt, de metál be volt rúgva. Azt hiszi az ilyen,hogy nem veszem észre? Vagy hogy éjjel párolog belőle a szag és nem érzem? Tudta jól, milyen volt az exem, itta halomszámra a...

Mit jelent pontosan az hogy valaki zugivó?

Beszéltem barátnőmmel és mondtam neki, hogy tulajdonképpen nem is tud a családom arról, hogy szoktam inni és azt válaszolta rá, hogy zugivó vagyok. De az azt jelenti, hogy úgy iszik otthon az ember, hogy nem tudnak róla, nem? Én viszont nem itthon szoktam. Szóval akkor...

Zugivó lennék?

Esténként szinte mindig muszáj innom valamit különben nem tudok aludni. Btw: Alvásproblémákkal kit kellene felkeresnem?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!