A lúdtalp és a gerincferdülés együttesen okozhat ilyen tüneteket?
Közepes szintű gerincferdülést állapítottak meg kb. 3 éve öcsémnél. Azóta időszakosan (hat havonta 4-6 hetet) gyógytornára jár. Ez átmenetileg javít a helyzeten. Nagyjából 2 hete folyamatosan fájt a háta és térdtől lefelé a lábai. Ma iskolaorvosi vizsgálaton vett részt, ahol közölték vele, hogy lúdtalpa is lehet.
F15

10-es vagyok.
Nem teljesen a kérdésre válaszoltam.
Elkezdtem írni a válaszomat, és az én élethelyzetemet is beleszőttem. Mivel nekem a lábam be volt gipszelve, és akkor beszéltem meg az orvosommal a derékproblémámat.
Elnézést, hogyha valakit megzavartam a válaszommal.

A lúdtalp hajlam is. Rossz cipők, stb.
A kezeletlen lúdtalp hat a teljes vázszerkezetre.
A gerinc ferdül, csípő előredőlhet, a lábak ikszesbe dőlhetnek, a bokád süllyed, a sarokcsontodra is extrém nyomás nehezedik, érzed, hogy csúsznak szét a lábfejcsontjaid, a csípőcsontok a forgónál fájdalmasak, a térded is tönkremegy, minden lépés kínszenvedés.
Tehát: lúdtalpbetét, megfelelő cipő, gyógypapucs.
Évente ellenőriztetni az állapotát, változott-e. Tehát cseréltetni kell időközönként.
Odafigyelni a súlyra, terhelésre.
Úszás!

12-es vagyok
Lúdtalp-gerinc-nyakcsigolya -fejfájás!

Gondolkodtam ezen a témán.
Gericproblámákat okozhat egy nem megfelető agybetét is. Ha túl kemény, vagy túl puha. Az is, ha alvás közben nem a legmegfelőbben fekszik. Pl. csak egyik oldalán. Nem jó a párnája.
De befolyásolhatja a nem megfelető magasságú asztal, szék is. És ott is sokat számít a megfelelő testtartás.
Persze a lúdtalp betét hatásos, de az egyéb körülményeket is figyelni kell szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!