Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Lábszag/izzadásra megfelelő...

Lábszag/izzadásra megfelelő szerek? ( Már akinek előfordul férfiak.)

Figyelt kérdés

Pasik, Lábszag/izzadásra mit szoktatok általában használni ami hatásos, vagy legalább enyhítene szagon? ( Milyen időközönként fordul elő, már akinek előfordul.)

A tanácsokért igyekszem, ahogy tudom megköszönöm...

2025. jún. 10. 15:51
A kérdező szavazást indított:
Nem izzad, nincsen szaga, sem büdös..
Gyakran büdös/ Izzad.
Sűrűn, mindig büdös/Izzad.
Ritkán büdös/izzad.
7 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Naturland lábizzadás elleni spray. Nekem ez vált be a legjobban.
2025. jún. 10. 16:03
 2/14 anonim ***** válasza:
44%

Sima dezodor müködik.

Ha nem zavar, hogy kicsit kiszárítja a böröd, akkor alkoholos kendövel áttörölheted a lábad, ha megizzadt.

Alternatív megoldás: szeresd meg a pálpusztai sajtot(vagy bármilyen más rúzsflórával érlelt sajtot). Ha már megszereted, akkor van egy jó hírem: ezeknek a sajtoknak a szaga kb ugyanaz, mint a lábszag. Mostantól a lábszagról a sajt fog eszedbe jutni!

A lábszag kialakulásáért felelös baktérium a Brevibacterium linens, ugyanaz, mint amit rúzsflóra néven használnak ezeknek a sajtoknak az érlelésére.

2025. jún. 10. 16:05
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
Fertőtlenítő hatású tusfürdőt használok, utána izzadásgátló stiftet (Old Spice, Axe), a lábamra meg izzadásgátló lábsprayt (Scholl pl). Nagydarab állat vagoyk, nulla szaggal.
2025. jún. 10. 16:10
 4/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
69%
Sima szappan.
2025. jún. 10. 16:28
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Mycosid hintőpor. Nagyon régóta használom. Kimondottan ilyen problémára van. Ráadásul megelőzi a bőr- és körömgombát. Elég csak a zoknidba szórni mielőtt felveszed.
2025. jún. 10. 16:38
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Hetente 1-2 alkalommal formalinos lábfürdő. Megfelelően végzett (saját) pedikűr elengedhetetlen, a körmöket rövidre kell vágni és a bőrkeményedéseket szükség szerinti gyakorisággal el kell távolítani habköves (vagy hasonló) reszeléssel.
2025. jún. 10. 18:41
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
Nem izzad, inkább a cipő budosodik be, cipősprayt használok
2025. jún. 12. 05:05
 8/14 anonim ***** válasza:
Én a dmben kapható saját márkás teafaolajos lábsprayt használom. Érdemes a talpbetétet cserélni a cipőben, egy időre megszünteti a büdös cipőt. Néha használok cipőfertőtlenítő sprayt is a cipőmre. A börkeményedést kezelni kell, valamint rövid körmök.
2025. júl. 4. 22:35
 9/14 anonim ***** válasza:
A sima ecet!Lehetőleg permetezve a lábbelire és a lábra is fürdés előtt , majd lemos és ha elsőre nem is szűnik meg teljesen, de két három alkalom biztos hatásos, utána csak ismételni hetente két hetente ha megjelenik újra a szag. Fontos a cipő belsejébe is fújni,meg ha papucs nélkül mászkálsz a lakásba akkor még azt is fel lehet mosni ecetes vízzel.Sok-sok éve volt ilyen problémám, már mindent próbáltam,de csak ez vált be,azóta nincs semmi szaga a lábamnak hetekig akár milyen meleg van, vagy beizzad a cipőbe.
2025. júl. 5. 10:02
 10/14 anonim ***** válasza:
64%

- természetes bőrből készült, megfelelő méretű (nem túl szűk!) lábbelik

- egész nyáron, vagy inkább tavasztól őszig szandál és/vagy nyitott elejű papucs, amikor csak lehet

- 99-100% pamutból készült zokni

2025. aug. 31. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Urológusnál hogy zajlik egy vizsgálat? Előfordulhat merevedés?

Jövő hétre kaptam időpontot egy nő urológushoz. Soha nem voltam még, nem tudom mire készüljek. De a gondolattal eljátszottam, ha egy viszonylag fiatal nő elkezdi fogdozni, azonnal merevedésem lesz. Van ilyen?

Fitymafék vagy fitymaszükulet vagy lichen sclerosus miatt az előfordulhat hogy nem áll fel a nemiszerv inkább összement volna ezek közül mind a három...

Segítséget szeretnék kérni ebben a témában hátha más is volt ebben a helyzetben szívesen fogadom a tanácsokat

Körülbelül 4-5 hónapja kezdődtek a fájdalmaim főképp a bal, de előfordul hogy a jobb herémbe is begyilal. Mit tegyek?

Voltam urológusnál, ahol negatív eredménnyel zárult minden sexuális úton terjedő betegségre vonatkozó tesztem, illetve nem tudtak kitapintani semmi megnagyobbodást a mellékherékben. Azt mondták hogy minden rendben van,de kaptam antibiotikumot minden esetre ha esetleg...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!